Vatromet emocija

KLABIKA III SOLOMUN – TRILOGY: Mladen Solomun ponovo dolazi u BiH

Lifestyle / Zdravlje | 30. 08. 2017. u 18:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatromet emocija dogodi se svake godine kada Mladen Solomun odluči da svrati kući na jednu noć. U njegov gusti raspored teško je ubaciti nastup, ali već treću godinu zaredom Klabika i Mladen to uspijevaju. Od intimnog Atriuma, preko Kamenog amfiteatra na Bjelašnici, do ovogodišnje treće posjete 9. septembra/rujna, koja se pomjera za ljestvicu više, ova priča postaje sezonski must-do.

Događaj je smješten u skladište industrijskog kompleksa Famos i time je omogućena posjeta svima koji su propustili prethodne evente.

Od početka projekta Solomun je odlučio da se svake godine odriče svog honorara, te se isti ulaže u nabavku DJ opreme za omladinske centre, dječje domove i organizacije, kreativna udruženja i kolektive. Do sada je oprema stigla na šest lokacija u četiri grada Bosne i Hercegovine, a to su Sarajevo, Travnik, Banja Luka, Mostar.

Do samog eventa oprema stiže na još tri lokacije i to u Neum, Brčko te za odabrano udruženje Biseri s Bjelašnice koji rade s mladima na području općine Ilidža. Ovaj koncept je pružio mogućnost i alat mladim osobama da prate svoje snove i ciljeve u svijetu DJ-inga i elektronske glazbe.

Sredstva od ovogodišnjeg honorara će biti investirana u ''Sigurnu kuću'' sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, koji već dugo vremena uspješno vodi Fondacija Lokalna demokratija (FLD). Na ovaj način želi se skrenuti pažnja da eventi i muzička industrija s pravim ciljem mogu pozitivno utjecati na skretanje pozornosti o važnosti aktualnog problema nasilja nad ženama i djecom koji se prenosi i dalje u druge segmente društva. Kao rezultat ove podrške, žene i djeca imat će bolje uvjete smještaja i boravka uz konstantnu stručnu podršku uposlenika skloništa kojeg vodi FLD.

Solomuna možete čuti na Festivalu u Cannesu, Montreux Jazz Festivalu, na plažama Meksika, na Coachella Festival u Californiji ili na bijelom otoku – Ibizi u sklopu njegove dvije rezidencije Solomun + 1 i Solomun + Live, ali postoji razlog zašto njegov homecoming set postaje jedinstveno iskustvo za ljubitelje Solomuna širom svijeta.



Njegov Boiler Room set 'Tulum' je postao drugi najgledaniji Boiler Room video svih vremena, kreirajući živi kult i ikonično prisustvo u svačijem životu. Solomunova glazba postaje soundtrack svakodnevnih aktivnosti, od tuširanja, do kućnih zabava, ali i javnih okupljanja potaknutih njegovom glazbom. Taj ikonski set je uistinu kreirao živi mit, čak i u krugovima gdje emocija elektronske muzike nije poznata.


Nova generacija Balkanskih Ravera upoznavajući Solomuna kroz sve učestalije regionalno prisustvo prihvatila je činjenicu da je on naš - zajednički, globalni komšija kojeg sreću u svakom dijelu svijeta, jer bilo gdje da se pojavi, tu je uvijek neko, da dobaci koju 'slavensku frazu' iz publike. Obično pronalazimo na Balkanu uzore i role-modele u sportistima i biznismenima, ali ovaj put muzika s Mladenom preuzima tron i cijelu glazbenu scenu na našim prostorima dovodi na višu razinu.

Za sve naše drage prijatelje iz regije koji bi željeli biti dio ovog posebnog iskustva, Klabika, kao i svake godine do sada, je organizirala paket aranžman koji uključuje smještaj u luksuznim apartmanima Oaza, karte za event, te organiziran shuttle prijevoz do lokacije eventa. Detaljnije podatke o ponudi možete pronaći na linku.

Saznajte zašto je ovaj event nešto što se provlači kroz Vaše uši čitavu godinu i zašto ga smijete propustiti jedino ako Vam to liječnik preporučuje. Ulaznice možete nabaviti na portalu www.kupikartu.ba do 4. rujna 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close