Saznajte dobitnike

Mladi izvođači briljirali na MTV dodjeli nagrada

Kultura / Glazba | 31. 08. 2015. u 12:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noćas je u Los Angelesu održana spektakularna MTV Video Music Awards dodjela. Baš kao što je imala i najviše nominacija, Taylor Swift je i osvojila i najviše priznanja – ukupno četiri. Taylor je odnijela nagrade u kategorijama za spot godine i najbolju suradnju za 'Bad Blood', kao i za pop spot godine i najbolji spot ženskog izvođača za 'Blank Space'.

Mark Ronson i Bruno Mars su osvojili nagradu za najbolji spot muškog izvođača za mega popularni hit 'Uptown Funk'. Najbolji rock video imaju momci iz benda 'Fall Out Boy' za pjesmu 'Uma Thurman', u hip hop kategoriji nagradu je odnijela Nicki Minaj za spot 'Anaconda', a Vance Joy je proglašen za umjetnika na kojeg trebate obratiti pažnju!

Naravno, i ova dodjela MTV VMA nagrada je imala pregršt spektakularnih nastupa i iznenađenja?

Taylor Swift je u okviru Pre-showa ovogodišnje dodjele VMA nagrada predstavila novi spot za pjesmu 'Wildest Dreams'. Video je režirao njen sada već stari suradnik Joseph Kahn, a uz Taylor se u njemu pojavljuje glumac Scott Eastwood, sin legendarnog Clinta Eastwooda. Spot je sniman u Africi, a sav prihod koji bude zarađen od emitiranja spota Taylor će donirati African Parks Foundation of America.

I Justin Bieber je imao noć za pamćenje! Poslije pet godina 'odsustva', najzad se vratio na VMA scenu. On je izveo dvije svoje nove pjesme – 'Where Are You Now', koju je snimio u suradnji sa Diploom i Skrilexom, kao i novi solo singl 'What Do You Mean'. Publika je Justina dočekala ovacijama, a on je pokazao da je u odličnoj formi – pjevao je i igrao bolje nego ikad. Spektakularni nastup završio je akrobacijama u zraku, visoko iznad bine, a aplauzi podrške toliko su ga dirnuli da je čak i zaplakao.

Kanye West, koji je noćas dobio počasno priznanje 'Michael Jackson Vanguard Award', objavio je da će se kandidirati za predsjednika SAD! Sve i da je u pitanju velika šala i dobra zabava, bit će zabavno gledati političare kako ulaze u debatu sa glazbenim božanstvom.

Iznenađenje za milijune fanova spremila je i Miley Cyrus, koja je noćas briljirala u ulozi voditeljice šoua, ali je podjednako fantastičan bio i njen nastup kojim je zatvorila dodjelu kada je uz rock legende 'The Flaming Lips' izvela novu stvar 'DOO It'. U spektakularnom izvođenju, okružena bendom i desetinama drag queen-a, otkrila je da je njen novi album upravo objavljen. I to samo na internetu i to sasvim besplatno!!

Od glazbenih nastupa treba još izdvojiti i Demi Lovato, koja je imala svoj glazbeni debi na VMA dodjeli. Ovom prilikom izvela je svoj novi hit 'Cool For The Summer', a kao još jedno iznenađenje večeri, na bini joj se pridružila i Iggy Azalea. Vatreno VMA krštenje je imao i kanadska zvezda u usponu 'The Weeknd', čiji se nastup posebno svidio Kanye Westu koji je igrao sve vrijeme, a Macklemore i Ryan Lewis su predstavili novi singl, 'Downtown'.

Mlada pjevačiva i tekstopisac, Tori Kelly, očarala je publiku moćnim izvođenjem pjesme 'Should’ve Been Us', dok su 'Twenty One Pilots' i 'A$AP Rocky' udružili snage u energičnom mash-up pjesama 'Heavy Dirty Soul' i 'Lane Boy' i 'M’$.' Pharrell Williams koji je uz trupu plesača pružio nezaboravno izvođenje hita 'Freedom', a sve se završilo vatrometom, baš kako i dolikuje jednoj ovakvoj zvijezdi, priopćeno je iz MTV-a.

 

VIDEO GODINE
• Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – 'Bad Blood'

NAJBOLJI VIDEO MUŠKOG IZVOĐAČA
• Mark Ronson ft. Bruno Mars – 'Uptown Funk'

NAJBOLJI VIDEO ŽENSKOG IZVOĐAČA
• Taylor Swift – 'Blank Space'

NAJBOLJI HIP HOP VIDEO
• Nicki Minaj – 'Anaconda'

NAJBOLJI POP VIDEO
• Taylor Swift – 'Blank Space'

NAJBOLJI ROCK VIDEO
• Fall Out Boy – 'Uma Thurman'

IZVOĐAČ NA KOJEG TREBA OBRATITI PAŽNJU presented by Taco Bell®
• Vance Joy – 'Riptide'

NAJBOLJI DUET/SURADNJA
• Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – 'Bad Blood'

VIDEO SA DRUŠTVENOM PORUKOM
• Big Sean ft. Kanye West and John Legend – 'One Man Can Change the World'

- PROFESIONALNE KATEGORIJE -

NAJBOLJI VIZUALNI IDENTITET
• Snoop Dogg – 'So Many Pros' (Jason Fijal)

NAJBOLJA KOREOGRAFIJA
• OK Go – 'I Won’t Let You Down' (OK Go, air:man and Mori Harano)

NAJBOLJA KAMERA
• Flying Lotus ft. Kendrick Lamar – 'Never Catch Me' (Larkin Sieple)

NAJBOLJA REŽIJA
• Kendrick Lamar – 'Alright' (Colin Tilley & The Little Homies)

NAJBOLJA MONTAŽA
• Beyoncé – '7/11' (Beyoncé, Ed Burke, Jonathan Wing)

NAJBOLJI SPECIJALNI EFEKTI
• Skrillex & Diplo – 'Where Are U Now' with Justin Bieber (Brewer)

 

Kopirati
Drag cursor here to close