Završni koncert

Mostar: Rock škola velikim koncertom zaključila uspješnu godinu

Kultura / Glazba | 22. 06. 2017. u 06:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska rock škola velikim koncertom u OKC 'Abrašević' je obilježila Svjetski dan glazbe, a to je ujedno bio i završni koncert u sklopu ove školske godine.

Tijekom koncerta nastupili su bendovi koji su nastali kroz ovu školu 'Floridus', 'Jufkamental', 'Smooth Groove', i Mostar Rock School Blues Band, a kao posebni gosti nastupili su članovi benda M.O.R.T.

Protekla godina je bila veliki izazov za Rock školu koja je 10 mjeseci djelovala unatoč financijskoj krizi, ali je ipak uspjela održati preko 3000 sati nastave za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, saksofon, vokal i audioprodukciju, te još 300 sati "Session band" programa u kojem polaznici škole stječu iskustvo svirajući u bend formaciji.

Inače, nakon razdoblja u kojem je nedostajalo prihoda za svakodnevni rad škole, te je prijetilo i gašenje ovog projekta, proljeće je za školu donijelo i dva ključna ugovora koje je Rock škola potpisala sa Veleposlanstvom Kraljevine Švedske (razvojnim programom SIDA u BiH) i USAID-om koji će školi osigurati redovno funkcioniranje jezgrenih aktivnosti nastavnog programa do 2020. godine.

Grad Mostar je također ispunio svoje obećanje dato Rock školi pred kraj 2016. godine, te je od početka 2017. preuzeo troškove korištenja prostorija u Muzičkom centru 'Pavarotti' gdje Rock škola realizira nastavni program za preko 120 redovnih polaznika škole godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close