Nica

Mostarske mažoretkinje nastupile na najvećem svjetskom karnevalu

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2015. u 10:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su od 26. veljače do 2. ožujka 2015. godine sudjelovale na jednom od najvećih svjetskih karnevala- na karnevalu u Nici na francuskoj Azurnoj obali.

Ovom turnejom su Mostarske mažoretkinje s velikim stilom počele sa slavljem njihovog 20 –og rođendana i otvorile sezonu ovogodišnjih velikih putovanja.

''Spektakl na kojem smo imale čast sudjelovati je definitivno najveći karneval na kojem smo bile u svojoj 20 godina dugoj karijeri. Naime, na ovom karnevalu sudjelovalo je preko 1000 glazbenika i plesača iz cijeloga svijeta'', priopćeno je iz Mostarskih mažoretkinja.

Mostarske mažoretkinje su na ovaj karneval putovale s Puhačkim orkestrom iz Zenice te su se kao ekipa izvrsno uklopili . Drago im je da uz Hrvatsku glazbu Mostar kao njihove najbliže suradnike sada imaju još jedan bend s kojim će surađivati.

Karneval je službeno trajao od 13. veljače do 1. ožujka, a u tom razdoblju su se izmjenjivali programi preko dana i večeri, te je na svakom spektaklu bilo je oko 100 tisuća posjetitelja.

Glavni show programi su održavali na središnjim lokacijama u samom srcu grada.

Ulicama grada, zatim središnjom ulicom Promenade des Anglais i glavnom trgu Masena su se slijevale rijeke sudionika, publike i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval.

Posebno dojmljiv je dnevni show pod nazivom ''Flower parade'' gdje na svakom od skulptura od kojih su neke visoke i preko 10 metara se nalazi uistinu veliki broj raznovrsnog cvijeća, a podatak koji stoji na službenim stranicama ovog festivala je da na njima bude oko 100 ,000 cvjetova koje kostimirani umjetnici koji se nalaze nas tim skulpturama bacaju u publiku kroz cijelo vrijeme trajanja showa.

Kopirati
Drag cursor here to close