Koncert

Nakon 34 godine 'Divlje jagode' dolaze u Mostar

Kultura / Glazba | 22. 05. 2016. u 20:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetko je koji bend, bez obzira na stilsku i teritorijalnu opredijeljenost prošao uspješno onoliko testova, koliko ih je prošla grupa 'Divlje Jagode'. Činjenica da na prostorima zapadnog Balkana postoji bend koji je prodao više milijuna nosača zvuka, sa glazbom koja stilski podrazumijeva hard and heavy zvuči skoro nemoguće.

'Divlje Jagode', čija karijera traje od davne 1978. godine, ostavile su trajni pečat u diskografiji, ali i urbanoj kulturi, zahvaljujući pjesmama s kojima se identificiraju, kako nove i nadolazeće mlade generacije, tako i niz generacija prije njih.

Ponekad se čini da niti jedna zabava, niti jedna započeta ili raskinuta ljubav, nisu moguće bez pjesama kao što su 'Jedina moja', 'Krivo je more', 'Ne želiš kraj', 'Zauvijek tvoj', 'Kako si topla i mila', 'Zvijezda sjevera', 'Marija'... Na istovjetan način, teško je zamisliti neko rock okupljanje, meeting, slušaonicu ili koncert, bez pjesama kao što su 'Motori', 'Divlje Jagode', 'Auto stop', 'Šejla', 'Kap po kap', 'Let na drugi svijet'...

Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova, 'Divlje Jagode' danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.

Zele Lipovača je autorski i svirački stup, ali i lider, nezaobilazna konstanta 'Divljih Jagoda', čija se gitarska sola ne slušaju, nego pjevaju.

Sudbinu i put Zeleta Lipovače odredila su tri grada: Zagreb, u kojem su 'Divlje Jagode' osnovane 1977. godine; Sarajevo, u kojem je s 'Divljim Jagodama' postigao neke od najsvjetlijih trenutaka karijere i London, jedna od koljevki rocka, grad koji je na njega ostavio veliki trag i u kojem je napisao odlične pjesme, koje sad rado slušamo.

'Divlje jagode' će imati svoj koncert u Mostaru, nakon 34 godine pauze. Koncert će se održati u OKC 'Abrašević' 11.6.2016. s početkom u 21 sat. Kao predgrupa 'Jagodama' nastupit će mostarski hard rock bend 'Mustang' koji će nam promovirati svoj album i pokazati svoju kvalitetu.

Karte se u pretprodaji po cijeni od 10 KM mogu kupiti u night baru 'Duradžik' u Starom gradu, caffe baru 'Coco loco', te u trafici na Rondou. Na dan koncerta karte će se moći kupiti na ulazu u OKC 'Abrašević' po cijeni od 12 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close