Osvojen Mont Blanc: ''Široki Brijeg uvijek na najvišem mjestu''
Hercegovački planinari
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 11:10
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Hercegovci Mount Blanc srpanj 2017Hercegovci Mount Blanc srpanj 2017
0
Hercegovci Mount Blanc srpanj 2017
Hercegovci Mount Blanc srpanj 2017

Povratkom u kamp završena je još jedna uspješna visokogorska ekspedicija hercegovačkih planinara

Nakon osvajanja Mont Blanca prije deset godina, Kilimandžara 2008. godine, Elbrusa 2010. godine, prošli tjedan su usponom na najviši vrh u zapadnoj Europi planinari HPD Pločno iz Posušja po drugi put osvojili Mont Blanc (4810 m/n).

Povratkom u kamp završena je još jedna uspješna visokogorska ekspedicija u organizaciji posuških planinara. Uz dosta poteškoća i komplikacija momci su i ovaj put uspjeli.

Pripreme za uspon trajale su cijelu godinu, a na usponu je sudjelovalo deset alpinista: voditelj ekspedicije Mario Bonić, Predrag Naletilić – Cobra, Ivica Bago, Vinko Romić, Jerko Čutura, Oliver Lončar, Petar Lončar, Ivan Jurilj, Željko Markota i Ivan Pejić.

U uspješnoj ekspediciji među planinarima bila su i dvojica Širokobriježana, Predrag Naletilić – Cobra i Ivan Jurilj.

Na drugom najvišem vrhu u Europi s ponosom su istaknute zastave Širokog Brijega i Herceg - Bosne. Uspon je bio zahtjevan, ali ipak je sve prošlo u najboljem redu. Široki Brijeg je uvijek na prvom mjestu, ali ovaj put i na najvišem mjestu. Cijeloj ekspediciji velike čestitke povodom osvajanja Mont Blanca (4810m/n), priopćeno je iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.