Zagreb

Pet stotina Djedova Božićnjaka sudjelovalo u humanitarnoj utrci

Lifestyle / Flash | 21. 12. 2014. u 12:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu bana Jelačića nekoliko minuta iza podne, gotovo pet stotina Djedova Božićnjaka startalo je na prvoj takvoj utrci u Zagrebu, a sve kako bi se prikupio novac za djecu s poplavljenih područja koja neće Božić dočekati u svojim domovima, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Za utrku se prijavilo nekoliko stotina osoba, većinom mlađe životne dobi, ali dijelom i djece i starijih. Svi sudionici prijavili su se unaprijed putem interneta za ovu utrku kako bi dobili svoj kostim Djeda Božićnjaka.

Cijela utrka odvijala se kroz nekoliko ulica Donjeg i Gornjeg grada, a za one najbrže završila je za dvadesetak minuta. Stariji sudionici, koji su stazu prešli uz pomoć štapova za hodanje stigli su kasnije, ali sretni zbog sudjelovanja.

Osim prikupljanja pomoći za djecu s poplavljenih područja koje je provodio Crveni križ, svrha ove šarene utrke je promovirati zdrav život i kretanje.

Utrka Djedova Božićnjaka napravljena je po uzoru ne neke veće europske i svjetske metropole, čime je pridodana još jedna kockica u mozaiku šarolike ponude tijekom Adventa u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close