U 57. godini života

Preminuo legendarni televizijski urednik i novinar Siniša Svilan

Lifestyle / Flash | 30. 06. 2016. u 12:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Siniša Svilan, bivši direktor programa Nove TV, preminuo je iznenada u 57. godini života u Beogradu. Službeni uzrok smrti još nije potvrđen, a prema prvim informacijama radilo se o infarktu.

Siniša Svilan rođen je 1960. godine u Trogiru, javja Jutarnji list.

Novinarstvom se počeo baviti nakon svoje 25. godine kao urednik vijesti na Radiju 101. Radio je i na emisijama ''Latinica'', ''Dobro jutro Hrvatska'', a onda je s HRT-a prešao na Novu TV.

Siniša Svilan, bivši direktor programa 'Nove TV', urednik i novinar, iznenada je danas preminuo u 57. godini života u Beogradu. Uzrok smrti još nije službeno potvrđen, ali neslužbeno se doznaje da mu je zatajilo srce. Preminuo je danas oko podneva.

Vijest o smrti neslužbeno je potvrđena u beogradskoj Hitnoj pomoći, ali više detalja nije nije bilo moguće dobiti.

Siniša Svilan rođen je 1960. u Trogiru u obitelji mehaničara i domaćice te ima dvije sestre. 1979. godine završio je srednju Tehničku školu u Splitu i upisao Fakultet strojarstva, koji je ubrzo napustio, te se zaposlio u splitskom brodogradilištu kao mehaničar. U Zagreb je doselio 1985. godine i upisao Fakultet političkih znanosti te počeo raditi na 'Radiju 101' kao urednik vijesti.

Surađivao je u 'Latinici' Denisa Latina i 'Dobro jutro, Hrvatska', a HTV je potom zamijenio 'Mrežom', gdje je od Borisa Homovca preuzeo njegov 'Glamour'. 2001. godine na poziv Marije Nemčić vraća se na HTV i počinje uređivati novu seriju 'Glamour cafea', koja pod njegovom palicom postaje jedna od najgledanijih televizijskih emisija.

U Beograd je preselio prije četiri godine. Prvo je bio regionalni programski koordinator TV 'Pinka', a onda programski konzultant direktorice Televizije 'B92'. S bivšom suprugom ima kćer Galu, a posljednjih godina bio je u vezi sa Silvanom Mustapić, naveo je Index.

Svilan je proteklih godina u hrvatskoj javnosti bio često spominjan u sklopu afere 'Core Media'. Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prošle godine presudu Svilanu zbog optužbi da je primio 67.500 eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija produkcijske kuće 'Core Media' u programu 'Nove TV', nakon što ga je zagrebački Županijski sud u travnju 2013. osudio na osam mjeseci zatvora, koja mu je zamijenjena za rad za opće dobro.

Uz rad za opće dobro Svilan je prema presudi državi morao platiti 67.500 eura koliko je, prema sudskoj odluci, zaradio primanjem mita. Svilan je tijekom cijelog suđenja tvrdio da se ne osjeća krivim.

Kopirati
Drag cursor here to close