Koncesija

Razočaranom Bosancu ležaljke pokvarile ljetovanje u Neumu

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2017. u 13:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Plaža je pod koncesijom i koristi se po uobičajenim pravilima. Tu se iznajmljuju ležaljke i suncobrani. Jednostavno, to je prostor koji je nama dat i to je prostor kojim mi upravljamo'', rekao je direktor hotela Grand-Hotel Neum Ante Konjevod upitan da prokomentira pismo u kojem se tvrdi kako turisti napuštaju Neum zbog toga jer nemaju mjesto na plaži.

Naime, na redakcijski mail dobilo smo pismo pod naslovom ''Razočarani Bosanac'', u kojem se navodi kako su se ''susreli s preprekama koje budžet svake prosječne porodice u BiH ne može podnijeti''.

''Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj nitko ne govori niti piše. Moja porodica ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijeli jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke. Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir'', navodi se u pismu.

Dodaje se kako su ''jednostavno bili prisiljeni iznajmljivati ležaljke i suncobrane''.

''Za četiri dana smo potrošili budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih'', stoji u pismu.

No, direktor Konjevod u ovome ne vidi ništa sporno.

''Ima drugih plaža, nije to jedina plaža. To je plaža pod koncesijom i mi ju plaćamo. Postoji neki red. To je isto da dođete u restoran, sjednete i donesete svoje piće. Ima slobodnih plaža po Neumu gdje se ne moraju iznajmiti ležaljke i suncobrani'', rekao je Konjevod za Bljesak.info i dodao kako se po dosadašnjim pokazateljima može naslutiti da je pred Neumom solidna turistička sezona.

Možemo kazati da je solidna sezona i kako stvari stoje da bi trebala biti dosta dobro sezona po dosadašnjim pokazateljima

Kopirati
Drag cursor here to close