Zajedno smo jači

Šest organizacija podržalo Koaliciju Organizacija osoba s invaliditetom

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2017. u 13:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje Memoranduma o podršci i sporazumijevanju kroz kampanju ''Društvo jednakih mogućnosti'' Koalicija Organizacija osoba s invaliditetom (OOSI) ''Zajedno smo jači'' u Hercegovačko-neretvanskj županiji potpisala je 11. srpnja 2017. godine u Mostaru Memorandum o podršci i sporazumijevanju sa sedam organizacija koje su izrazile spremnost da podrže nastavak kampanje ''Ponosni na sebe''.

Nastavak kampanje ''Ponosni na sebe'' trenutno se provodi na pod sloganom ''Društvo jednakih mogućnosti“'' i ima za cilj osigurati osobama s invaliditetom (OSI) jednake mogućnosti i šanse za aktivno sudjelovanje u društvu uz obezbjeđivanje adekvatnih ortopedskih pomagala, zatim ostvarivanju prava za OSI iz UN Konvencije i drugo.

Potpisnice Memoranduma sa Koalicijom OOSI „Zajedno smo jači“ HNž, a koje djeluju na području ove županije su:
- Udruženje Forma F,
- Agencija Web studio,
- Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar,
- Centar za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom Prozor - Rama,
- Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar,
- Centar za psihološku podršku „Sensus“ Mostar.

Potpisivanje Memoranduma o podršci i sporazumijevanju dio je aktivnosti Koalicije kroz kampanju ''Društvo jednakih mogućnosti'' za 2017. godinu.

''Ovo je još jedna prilika upoznavanja šire javnosti, građana i drugih NVO-a o potrebi siustavnog građenja društva bez diskriminacije, korištenja UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Potpisnice memoranduma će kroz svoj rad i djelovanje promovisati kampanju ''Društvo jednakih mogućnosti'', te će se zalagati za jednake mogućnosti osoba s invaliditetom u HNŽ'', priopćeno je z Koalicije zajedno smo jači.

Kopirati
Drag cursor here to close