''Ćelopek''

U Mostaru nisu zabilježena kolapsna stanja

Lifestyle / Zdravlje | 28. 06. 2017. u 20:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoke temperature, koje su posljednjih dana zabilježene u gradu na Neretvi, zaposlenima u Hitnoj pomoći ipak nisu donijele više posla, nego što je to uobičajeno za ovo razdoblje godine.

Do sada, na svu sreću, nisu zabilježena kolapsna stanja.

Kako je Faktoru potvrdio direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić, čini se da se ljudi pridržavaju preporuka, koje su proteklih dana dobili od zdravstvenih radnika.

''Imamo malo više intervencija zbog vrućina, što je uobičajeno za ovo razdoblje godine, no ništa alarmantno. Zadnjih dana bilo je nekoliko slučajeva ljetne viroze'', istaknuo je Kordić.

Tvrdi kako bi se građani i dalje trebali pridržavati savjeta za zaštitu od vrućina.

''Preporučljivo je i unošenje što više tekućine u organizam, kao i nošenje laganije odjeće, konzumiranje laganije hrane poput voća i povrća, posebno kroničnim bolesnicima'', naglasio je Kordić, i dodao da se nitko, bez velike nužde, ne izlaže suncu u razdoblju od 10.00 do 17.00 sati.

Na pitanje novinara Faktora očekuju li se problemi nakon što temperature naglo porastu za više od 10 stupnjeva Celzijevih, kako je to tipično za Mostar, Kordić kaže kako su u Hitnoj pomoći spremni za intervencije, ali je uvjeren da će stanovnici nastaviti paziti na svoje zdravlje kao i do sada.

Kopirati
Drag cursor here to close