Mladi za toleranciju

Udruženi mladi za toleranciju i razumijevanje: Druženje mladih iz Mostara i Prijedora

Lifestyle / Flash | 25. 10. 2014. u 13:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''Udruženi mladi za toleranciju i razumijevanje'' koji provode Humanitarna organizacija Altruist iz Mostara i Udruga DON iz Prijedora, ovaj vikend je u Mostaru upriličeno druženje mladih iz ova dva grada.

Skupina od dvadesetak mladih je u sklopu trodnevnih aktivnosti već u petak posjetila trening mostarskih mažoretkinja gdje su se upoznali s njihovim radom i aktivnostima, te brojnim nagradama i odličjima sa domaćih i međunarodnih natjecanja.

Danas je na rasporedu bila edukacija o volonterizmu i društveno korisnom radu u udruzi Altruist, nakon čega je upriličen obilazak znamenitosti Grada Mostara. Mladi će također nazočiti i rukometnoj utakmici 8. kola Premijer lige BiH u rukometu između ekipe Zrinjskog i Prijedora, koja se odigrava u dvorani na Bijelom Brijegu s početkom u 17.00 sati. Nakon utakmice planiran je nastavak druženja i večera.

Mladi iz Prijedora, kojima je ovo prvi posjet Mostaru, su izrazili želju da posjete stadion i HŠK Zrinjski, te će se ta posjeta obaviti sutra, posljednjega dana boravka u Mostaru.

Ovaj projekt je osmišljen s ciljem smanjivanja nejednakosti i uspostavljanjem međusobnog razumijevanja među mladima iz različitih sredina. Projekt je financiran od strane Veleposlanstva SAD U BiH, trajat će 8 mjeseci, a mladi iz Mostara koji su ovom prigodom bili domaćini, će u ožujku 2015. godine posjetiti Prijedor.

Kopirati
Drag cursor here to close