Jonathan Demme

Umro redatelj kultnog filma 'Kad jaganjci utihnu'

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2017. u 18:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redatelj Jonathan Demme, najpoznatiji po filmu "Kad jaganjci utihnu", umro je u 73. godini, objavila je u srijedu njegova glasnogovornica.

Demme je bolovao od raka jednjaka, priopćila je Annalee Paulo.

"Jonathan je preminuo danas rano ujutro u svom stanu na Manhattanu, uz svoju suprugu Joanne Howard i troje djece", napisala je Paulo.

Njegov posljednji film bila je komedija "Rock kraljica" iz 2015. u kojoj Meryl Streep glumi ostarjelu rokericu.

Opus ovog redatelja uključuje razne žanrove, od komedija i trilera do pionirskih filmova poput Oscarom nagrađene "Philadelphije" koji je bio prvi uradak u Hollywoodu koji je progovorio o AIDS-u.

Demme je režirao i glazbene dokumentarce o zvijezdama poput Brucea Springsteena, Kennyja Chesneya, Neila Younga i Talking Headsa.

Newyorčanin Demme osvojio je Oscara za režiju svog debitantskog trilera "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. koji je tada proglašen i najboljim filmom. Anthony Hopkins i Jodie Foster za svoje su uloge u filmu također nagrađeni Oscarom.

Paulo je napisala kako će ispraćaj biti privatan, te da je obitelj zatražila da se umjesto slanja cvijeća uplate donacije za udrugu Amerikanci za imigrantsku pravdu u Miamiju na Floridi.

Kopirati
Drag cursor here to close