Novo ažuriranje

Apple objavio još jednu nadogradnju svog mobilnog operativnog sustava - iOS 7.1.1

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 08:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedno ažuriranje Appleovog mobilnog operativnog sustava ne donosi spektakularne novitete, ali rješava nekoliko neugodnih „bugova“ i svakako ga je uputno instalirati.

iOS 7.1.1 nadogradnja kompatibilna je s iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 4s, iPhone 4, iPad 2m i iPod Touch minimalno pete generacije ili novijim, a može se preuzeti OTA (Over The Air) izravno s uređaja, no već danas bi trebala postati dostupna i putem iTunes aplikacije.

Najvažnija značajka, odnosno ispravka odnosi se na virtualnu tipkovnicu koja je s iOS 7.1 inačicom znala imati problema s lošijim odzivom.

Tu je i rješenje „buga“ vezano uz Bluetooth tipkovnicu, koja je također znala „štekati“ u trenucima kada je bila aktivna Voice Over funkcija.

Apple je naznačio kako i vlasnici najnovijeg iPhone 5s modela svakako čim prije mogu preuzeti nadogradnju, jer je poboljšana funkcija Touch ID koji bi s posljednjom verzijom trebao kvalitetnije očitavati otiske prstiju.

Na kraju, napravljena je nadogradnja Safari web preglednika, koji s ovom verzijom ima mogućnost učitavanja internetskih domena .photo i .camera, što do sada nije bilo moguće.

U svakom slučaju, Apple sugerira svim korisnicima koji imaju podržane uređaje da čim prije instaliraju iOS 7.1.1 iako nije riječ o jednoj od iznimno bitnih sigurnosnih inačica...

Kopirati
Drag cursor here to close