Snimite svoje probleme

BiH kroz kameru mladih: Iskoristite pametne telefone pametnije

Sci-Tech / Flash | 04. 03. 2015. u 12:06 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi Bosne i Hercegovine imaju priliku reći svoje probleme kroz projekt 'Views' Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini.

Cilj projekta je, kroz kratke video zapise, izvještavati o problemima s kojima se susreću mladi, ali i ostali stanovnici u BiH, rekli su za Bljesak.info iz ONA-e.

Video zapisi su kako nam navode i asocijacije produkt volje, kreativnih aktivista/aktivistica, za pozitivnim promjenama kroz volontiranje, a za snimanje i obradu videa mladi nisu potrošili ništa novca.

''Ovim projektom želimo motivirati mlade ljude iz svih bosanskohercegovačkih gradova da svoje pametne telefone još pametnije iskoriste, da ne šute i da upiru prstom u lokalne probleme'', rekli su za Bljesak.info iz ONA-e u BiH, pozivajući sve koji vide ili imaju problem da se jave na [email protected]

''Zajedno ćemo pričati i upirati prstom u probleme vašeg grada'', rekli su iz asocijacije.

Inače, Omladinska novinska asocijacija (ONAuBiH) je nevladina, neprofitna organizacija, osnovana 2007. godine, te se bavi stvaranjem medijskog prostora za mlade i edukacijom mladih u polju medija i novinarstva kroz radionice, seminare, razmjene, praksu i sl. ONAuBiH je, zajedno s 25 organizacija, ponosni član European Youth Press (EYP), krovne organizacije za sve omladinske medije u Europi.

Omladinska novinska asocijacija trenutno broji preko 350 volontera, koji djeluju u 35 gradova širom BiH.

U nastavku članka možete pogledati tri videa dosadašnjih radova mladih iz BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close