Novi fotoaparat

Canon predstavio EOS 5D Mark IV

Sci-Tech / Tehnologija | 25. 08. 2016. u 09:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EOS 5D Mark IV je nasljednik modela EOS 5D Mark III i konstruiran je na temelju povratnih informacija od fotografskih zajednica.

Dolazi s 30,4-megapikselnim CMOS senzorom sa širokim rasponom ekspozicije, vrlo brzim snimanjem od 7 sličica u sekundi (fps), internim snimanjem 4K filmova i ugrađenim Wi-Fijem i GPS-om.

EOS 5D Mark IV uz to je prvi EOS fotoaparat koji koristi inovativni datotečni format Dual Pixel RAW, omogućujući fotografima da detaljno podese slike u postprodukciji prilagođavajući ili ispravljajući točku oštrine, pomičući bokeh prednjeg plana ili smanjujući ghosting na slici.

Novi aparat ima Canonov posve novi 30,4-megapikselni CMOS senzor punog kadra koji stvara slike prepune detalja, čak i kod najsvjetlijih dijelova i najtamnijih sjena. Uz ISO raspona 100 – 32000, proširivo s 50 do 102400, slike se mogu snimati u najrazličitijim osvjetljenjima. 

Uz EOS 5D Mark IV i njegov sustav širokog retikularnog automatskog fokusa sa 61 točkom praćenje lica i boja objekata koji se brzo kreću jednostavna je zadaća. Automatski fokus sa 61 točkom / 41 sjecištem pokriva prošireno područje senzora i nudi mogućnost fokusiranja čak i pod mjesečinom na EV-3 putem načina snimanja preko tražila ili EV-4 u načinu rada Live View.

EOS 5D Mark IV omogućuje korištenje proširenja sa svim telefoto objektivima za f/8 autofokus sa svom 61 točkom, uključujući 21 sjecište za još veću preciznost. 3,2-inčni LCD visoke razlučivosti čijim se svim izbornicima rukuje putem dodira uparen je s novim gumbom za autofokus „Area Selection“ (Odabir područja) koji omogućuje brz odabir točke autofokusa. Fotoaparat nudi i napredni senzor 150K RGB+IR za mjerenje sa zasebnim procesorom DIGIC 6 za precizne ekspozicije te otkrivanje i praćenje objekta.

Tehnologije očitanja velike brzine i procesor DIGIC 6+ čine da je EOS 5D Mark IV stvoren da reagira u trenu i nikad ne promaši snimku, odnosno da možete snimati 7 sličica u sekundi u punoj razlučivosti s potpunim AF / AE praćenjem, navode iz Canoca.

Može snimati do 21 RAW slike ili neograničenog broja JPEG-ova u jednom nizu snimaka.

Uz EOS 5D Mark IV snimanje 4K filmova dostupno je svima koji žele koristiti snagu videozapisa da bi pokazali širu sliku. Kao pravi doista svestran fotoaparat on nudi snimanje DCI 4K (4096 x 2160) pri 30/25/24 sličica u sekundi i mogućnost vađenja JPEG slika razlučivosti 8,8 megapiksela iz 4K videozapisa, pa je izvrstan za sve koji žele jednostavno prijeći s videozapisa na fotografije.

Kopirati
Drag cursor here to close