Europska unija spremna je odgovoriti na kibernetičke napade
Spremni i na sankcije
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 18:00
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Europska unija spremna je odgovoriti na kibernetičke napade
0

Vijeće ističe da je EU spreman poduzeti "niz mjera, uključujući i sankcije" u slučaju kibernetičkog napada na jednu od njegovih članica.

Zemlje članice Europske unije izrazile su zabrinutost zbog kibernetičkih napada te istaknuli spremnost da na to odgovore, između ostaloga i sankcijama.

"Europska unija je zabrinuta zbog sve veće sposobnosti i spremnosti državnih i nedržavnih aktera koji nastoje ostvariti svoje ciljeve poduzimanjem zlonamjernih kibernetičkih aktivnosti. Takve aktivnosti mogu predstavljati prijestupe prema međunarodnom pravu i mogle bi dovesti do zajedničkog odgovora EU-a", poručili su.

"EU ponovno ističe da države ne bi trebale svjesno dopustiti da se njihovo državno područje upotrebljava za međunarodne prijestupe upotrebom informacijskih i komunikacijskih tehnologija", istaknuli su ministri vanjskih poslova zemalja članica, koji su se u ponedjeljak sastali u Luxembourgu.

Vijeće ističe da je EU spreman poduzeti "niz mjera, uključujući i sankcije" u slučaju kibernetičkog napada na jednu od njegovih članica, piše Index.hr.

Vijeće EU-a postiglo je dogovor o razvoju okvira za zajednički diplomatski odgovor EU-a na zlonamjerne kibernetičku aktivnosti. Dogovor je postignut nekoliko tjedana nakon vala kibernetičkih napada u svijetu virusom "WannaCry".

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.