Svečanost

Glavna nagrada - put u Francusku dodijeljena u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 04. 05. 2015. u 17:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je u Francuskom kulturnom centru u Mostaru upriličena skromna svečanost u okviru koje su dodijeljene nagrade pobjednicima kviza koji je održan u okviru manifestacije Dani frankofonije 2015.

Svečanosti je pored čelnika spomenutog centra, sudjelovala i Claire Bodonyi veleposlanica Francuske u BiH koja je i uručila nagrade.

Kviz je organiziran u tri kategorije: djeca od 8 do 12 godina, juniori od 12 do 17 godina i mladi frankofoni od 17 do 25 godina. Kviz se odnosio na poznavanje francuskog jezika i francuske kulture.

Veleposlanica je čestitala mladim ljudima koji su ovog puta pokazali najviše znanja, a ujedno ih pozvala da u okviru svojih mogućnosti podrže napore raznih organizacija na pozianju svijesti o očuvanju okoliša.

Bodonyi je istaknula kako je nedavno bila sudionik upravo jedne akcije čišćenja okoliša koju je organizirao Omladinski klub 'Novi val' iz Blagaja, a osim nje sudjelovali su i veleposlanici Njemačke i Velike Britanije u BiH.

U kategoriji djece najbolji su bili Zara Osmić, Azra Habibija i Dan Ćemalović. Kod juniora najbolje znanje su pokazali Adna Dušić i Anja Pehar, dok su kod mladih frankofona najbolji bili Azra Kazić, Mirna Ševo i Marko Bulajić koji je osvojio putovanje u Francusku, u regiju Vichy.

Kopirati
Drag cursor here to close