'Socijalni Dan'

I ove godine više od 600 srednjoškolaca steći će prvo radno iskustvo

Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 09. 2017. u 15:05 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 20. listopada 2017. godine organizira drugi po redu 'Socijalni Dan', dan u kojem srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta.

Na ovaj način srednjoškolci stječu prvo radno iskustvo i dobivaju priliku da sve ono što su teoretski obrađivali u svojim školama primjene u praksi na radnom mjestu.

''Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac radi, poslodavac je dužan uplatiti dogovorenu dnevnicu u Fond 'Socijalnog Dana'. Svrha Fonda 'Socijalnog Dana' je financiranje omladinskih projekata u lokalnim zajednicama kojim zadovoljavamo potrebe mladih ljudi i zajednice kroz investiranje u omladinske i ambiciozne projekte u istim zajednicama'', navode u priopćenju iz ASuBiH-a.

U sklopu ovogodišnjeg 'Socijalnog Dana' uključeno će biti 20 većih gradova širom BiH kao nositelji projekta, kao i 35 drugih lokalnih zajednica čime će se omogućiti da preko 600 bosanskohercegovačkih srednjoškolaca dobije svoje prvo radno iskustvo.

Prošlogodišnji 'Socijalni dan' je omogućio financiranje 13 omladinskih projekata u isto toliko lokalnih zajednica sa 545 zaposlenih srednjoškolaca. Uspješnom realizacijom 'Socijalnog Dana' Asocijacija srednjoškolaca u BiH postala je punopravni član SAME-a, europske mreže organizacija koji organiziraju 'Socijalni Dan' u njihovim zemljama, kao jedini predstavnik BiH, priopćeno je.

Inače, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close