opcije

Instagram testira aplikaciju za kupnju

Sci-Tech / Flash | 02. 11. 2016. u 14:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvena mreža za razmjenu fotografija i videozapisa Instagram najavila je testiranje aplikacije koje će korisnicima pametnih telefona i tableta omogućiti jednostavnu kupnju proizvoda putem društvenih mreža.

Testiranje će početi idućeg tjedna a osmišljeno je specijalno za Instagramove aplikacije na Appleovim mobilnim uređajima, stoji u bilješci objavljenoj u utorak na Instagramu. Instagramov vlasnik Facebook želi povezati kupce i trgovine i osigurati dio kolača od njihovih transakcija.

"Mobilni uređaji promijenili su način kupovine. Uzbuđeni smo što možemo najaviti lakšu kupovinu proizvoda koje volite putem Instagrama", navodi se u bilješci.

U bilješci se navode statistički podaci koji upućuju na zaključak da korisnici u SAD-u često koriste pametne telefone za pregledavanje Interneta ili istraživanje mogućnosti za kupnju.

U Instagramovu testu elektronske kupovine sudjelovat će dvadeset američkih maloprodajnih kompanija, uključujući Kate Spade i JackThreads, koje će objavljivati postove s dodatnim informacijama i ikonom "kupi odmah" ("buy now").

"Test će promijeniti opseg onoga što mi kao trgovci možemo ponuditi preko mobilnih uređaja", rekao je direktor marketinga u JackThreadsu Ryan McIntyre.

"Naši klijenti moći će jednostavno kupovati preko društvenih medija a mi ćemo moći reagirati kada već budu provjeravali što je nova", dodao je.

Konkurentska tvrtka Pinterest uvela je mogućnost kupnje putem mobilnih uređaja već prošle godine, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close