Apple

iPad Air od petka na tržištu; najbolji tablet na svijetu postao još bolji

Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2013. u 09:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od petka u prodaju bi trebao krenuti novi model Appleovog tableta, a na mreži su već objavljene prve recenzije novinara s tehnoloških portala te se većina slaže kako je ''najbolji tablet na svijetu postao još bolji''.

Umjesto iPada 5, Apple je predstavio iPad Air koji je manji, tanji i puno brži od svojih prethodnika, a na ZDnetu pregledali su većinu objavljenih recenzija i izdvojili neke od komentara novinara koji su imali prilike testirati ovaj tablet.

Novinar Timesa u svojoj recenziji ističe softver i broj aplikacija koje su dostupne na ovom tabletu (kao i na ostalim iPadovima) jer je korisnicima dostupno skoro pola milijuna aplikacija – od zabave i jednostavnih igara pa do poslovnih i edukativnih aplikacija. ''Niti jedan konkurentski model nema ništa slično'' te su upravo aplikacije najveći razlog zbog kojeg niti jedan drugi model nema takav utjecaj na tržište.

Darrell Etherington s TechCrunchea kaže kako Air predstavlja veliki napredak u odnosu na starije modele (iPad 4 i pogotovo iPad 2) te donosi odličan spoj naprednih karakteristika i mobilnosti, dok na Cnetu zaključuju kako ovaj uređaj opravdava 'uzbuđenje koje je oko njega stvoreno'.

iPad Air zadržao je ekran iste dijagonale kao i stariji modeli (uz retina rezoluciju), ali ima čak 45 posto manji rub oko ekrana, zbog čega je sam uređaj manji te je dvadeset posto tanji u odnosu na prethodnika. Pokreće ga A7 procesor kojeg je Apple ranije predstavio u iPhoneu 5S, ima 5MP kameru i snažnu bateriju koja bi trebala izdržati oko deset sati rada.

Njegova početna cijena u SAD-u iznosi 499 dolara za 16GB model, a u prodaju na brojna tržišta – uključujući i hrvatsko, stiže sutra.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close