Rovinj Photodays

Jedan od najpoznatijih svjetskih fotografskih stručnjaka u žiriju Rovinj Photodaysa

Sci-Tech / Tehnologija | 03. 02. 2014. u 12:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godišnji natječaj najpoznatijeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodays, koji se do sada bavio isključivo hrvatskim suvremenim foto stvaralaštvom, od ove godine otvoren je i za autore iz drugih zemalja.

Zbog toga je i proširen tim selektora predvođen jednim od najvećih fotografskih autoriteta današnjice, Todom Papageorgeom. Ovaj ugledni fotograf i pisac čiji su radovi dio javnih zbirki važnih umjetničkih institucija poput njujorške MoMA-e, stručnoj javnosti poznat je kao čelni čovjek najprestižnijeg svjetskog studija fotografije u sklopu američkog koledža Yale, te bliski prijatelj i mentor brojnih poznatih fotografa.

- Cilj festivala je međunarodna prepoznatljivost te kreiranje platforme za prezentaciju suvremenih fotografskih ostvarenja zemalja u okruženju široj fotografskoj zajednici. Preduvjet za ostvarenje toga jest okupljanje i valorizacija relevantnih autora i njihovih radova kako bi završna prezentacija njihovih radova bila uistinu spektakularna. Stoga nam je izuzetno važna suradnja s Todom koji uživa velik ugled u američkim i svjetskim fotografskim krugovima, galerijama i institucijama i gdje ga doživljavaju kao jednog od vodećih "opinion makera". Vjerujem da će svakom fotografu to biti više nego dovoljni motivi za sudjelovanje - pojašnjava programski zaokret u sedmom izdanju festivala, njegov direktor Denis Redić.

Podsjetimo, natječaj traje do 25.02., a najuspješniji autori ostvaruju mogućnost zajedničkog izlaganja koje će premijerno biti predstavljeno u sklopu završnice festivala Rovinj Photodays, 02. i 3.5. u Rovinju.

Kopirati
Drag cursor here to close