Nema straha od gubitka

Na Viberu možete sačuvati sve podatke kada mijenjate broj ili uređaj

Sci-Tech / Flash | 16. 08. 2017. u 07:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žestoka je konkurencija posljednjih godina na platformi aplikacija za razmjenu tekstualnih, glasovnih i video poruka, a Viber svakako spada u sam vrh ove kategorije. Multifunkcionalnost i mogućnost korištenja Vibera na raznim operativnim sustavima gurnuli su ga u orbitu, bez obzira na to što nije i konkurenti imaju dovoljno aduta za konstantnu utrku.

I zato je neophodno da svaka od tih aplikacija, pa tako i Viber, redovito objavljuje sigurnosne, ali i nadogradnje koje donose nove opcije, sve u cilju poboljšanja korisničkog iskustva ili uvođenja novih funkcionalnosti.

Viber je tako odlučio uvesti novu opciju za koju smo gotovo sigurni kako će je svi korisnici dočekati s popriličnim olakšanjem, jer će im uvelike olakšati ili u potpunosti riješiti jedan od vrlo čestih problema. Radi se, naime, o tome da u današnje vrijeme mnogi korisnici vrlo često mijenjaju svoje mobilne uređaje ali i telefonske brojeve i u tim transferima se ponekad izgubi arhiva svih dosadašnjih poruka ili kontakata. I do sada je postojala opcija da u slučajevima kada mijenjate uređaj napravite sigurnosnu kopiju (backup) svih vaših podataka na starom i potom ih prebacite na novi uređaj, piše Zimo.co.

No, od sada ćete na Viberu moći bezbolno promijeniti telefonski broj i SIM karticu, a da pritom ne izgubite niti jedan od vaših ''chatova'' ili ostalih podataka unutar aplikacije Viber. Dovoljno je da nakon promjene broja svoj novi broj prijavite unutar Vibera, ali pripazite i da prije toga napravite backup postojećih podataka. Nakon promjene broja, svi vaši podaci, konverzacije i sve ostalo što imate u Viberu bit će automatski prebačeni i prijavljeni na novom broju, u isto vrijeme će svi vaši kontakti dobiti obavijest o promjeni vašeg broja.

Više o novoj opciji možete pročitati na službenom Viberovom blogu, a upute kako napraviti backup na Android ili iOS uređaju nalaze se OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close