Zijah Gafić

Najavljeno održavanje radionice za mlade fotografe u sklopu projekta State of the Union

Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2015. u 10:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu State of the Union, novog projekta fotografa Zijaha Gafića u suradnji sa Pravo Ljudski, u Sarajevu će se 14. i 15. studenog održati radionica za fotografiju namijenjena mladima iz Visokog i Kladnja u dobi od 18 do 25 godina. 

Na radionicama, uz pomoć profesionalne i neprofesionalne foto tehnologije, ali i mobilnih telefona, te distributivne moći socijalnih medija, mladi ljudi će učiti prepoznati i vidjeti, birati, oblikovati i dijeliti priče iz vlastitog okruženja. Ovim #SOU stvara portret Bosne i Hercegovine koji oblikuju njeni građani i građanke.

State of the Union – petomjesečno fotografsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma – služi kao zapis ljudskih sudbina i okruženja, izvan dnevno-političke razjedinjenosti. Ovim projektom, Gafić i Pravo Ljudski pozivaju na aktivno promatranje vlastitog okruženja, te se u sklopu State of the Union organiziraju radionice kroz koje se mladi zainteresirani za fotografiju mogu uključiti u ovaj pokret.

Radionica se održava za vrijeme trajanja 10. Pravo Ljudski Film Festivala te su, samim tim, mladi iz Visokog i Kladnja pozvani da prate program i aktivnosti Pravo Ljudski Film Festivala.

Radionica je otvorena za sve mlade ljude, od 18 do 25 godina, sa izraženim zanimanjem za fotografiju, koji dolaze iz Kladnja i Visokog . Potrebno je poslati CV ili kratku biografiju i motivacijsko pismo na [email protected],  sa naznakom SoU_Sarajevo do 10. studnog, 2015. god.

Troškovi prijevoza, hrane i smještaja su pokriveni od strane organizatora.

Pratite Zijahovo putovanje na socijalnim medijima pod hashtagom #soubosnia, kao i na facebook i web stranicama Pravo Ljudski.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o #soubosnia, ili o procesu prijave na radionicu, slobodno se javite organizatorima na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close