Zeiss optika

Nova Nokia bit će namijenjena ljubiteljima fotografije

Sci-Tech / Flash | 18. 07. 2017. u 07:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, finska kompanija koja je otkupila pravo na korištenje Nokijinog branda, nedavno je potpisala ugovor s kompanijom Zeiss o korištenju njihove optike u svojim pametnim telefonima.

Podsjetimo, stariji modeli Nokije također su koristili Zeissovu optiku i imali su neke od najboljih kamera na tržištu mobilnih uređaja te se u HMD Globalu nadaju kako će uz pomoć Zeissa privući veliki broj korisnika kojima je upravo kvaliteta kamere jedna od najvažnijih stvari prilikom kupovine pametnog telefona.

Jučer su na stranici Venture Beat objavljene fotografije nadolazećeg telefona Nokia 8 na kojima možemo vidjeti da će sa stražnje strane ovaj uređaj imati dvije Zeiss kamere – prema glasinama s mreže, rezolucija ovih kamera trebala bi iznositi 13MP, javlja Zimo.co.

Što se ostalih opcija osmice tiče, od ovog smartphonea možemo očekivati ekran dijagonale 5,3 inča rezolucije 2560x1440 piksela, radit će na Snapdragonu 835 te će imati 4, odnosno 6GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka.

Prema ovim specifikacijama, čini se kako će se Nokia 8 boriti s najjačim pametnim telefonima na tržištu, a informacije sa stranice WinFuture kažu da će njena cijena iznositi 589 eura.

Treba spomenuti kako se Nokia nije držala jednog od najvećih trendova među top modelima na tržištu pametnih telefona – ekrana bez rubova te se s gornje strane nalaze zvučnik i kamera, a s donje strane fizičke tipke s kojima će se upravljati opcijama Androida (navodno će se isporučiti s verzijom 7.1.1 Nougat).

HMD Global do sada je predstavio tri modela pametnih telefona s brandom Nokije (Nokia 3, 5 i 6) te je pitanje planiraju li, osim osmice, i model Nokia 9 o kojem su tijekom posljednjih nekoliko mjeseci kružile glasine internetom, a trenutno nije poznato niti kada možemo očekivati službeno predstavljanje Nokije 8.

Kopirati
Drag cursor here to close