Reforma sustava

Osnovne škole u BiH u siječnju dobivaju elektronske dnevnike

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2016. u 07:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvođenje elektronskih dnevnika u deset osnovnih škola započet će s novom kalendarskom godinom, a edukacija nastavnog osoblja bit će održana tijekom zimskog raspusta.

Ministar za obrazovanje, znanost i mlade Sarajevske županije Elvir Kazazović kazao je da će edukacija za uposlenike ostalih sarajevskih škola biti održana tijekom ljetnog raspusta, te da će početkom sljedeće školske godine ovaj projekt biti konačno implementiran.

Škole koje će sudjelovati u prvoj fazi ovog pilot-projekta su odabrane na osnovu iskazane spremnosti da u tome sudjeluju, tehničke opremljenosti učionica i educiranosti nastavnog kadra.

''Neki ovaj projekt smatraju dodatnim opterećenjem, dok drugi govore da je vrlo dobar. Ako ovakav sustav postoji u EU, onda ne vidim razlog zašto to ne bi mogli raditi i sarajevski nastavnici'', smatra ministar Kazazović.

Elektronski dnevnik predstavlja aplikatcijski softver namjenski razvijen za potrebe digitalnog vođenja pedagoške administracije i evidencije u osnovnim školama na području Sarajevske županije.

Cilj projekta je unapređenje suradnje s roditeljima i njihova stalna informiranost o uspjehu i vladanju učenika koji će roditeljima biti dostupni kroz informacijski sustav EMIS i e-dnevnik putem šifri i uz punu sigurnost podataka.

Aplikacija će također omogućavati nastavnicima, razrednicima i direktorima brzu i jednostavnu izradu uobičajenih izvještaja o održanim satima, te ocjenama i izostancima učenika koji se analiziraju na sjednicama nastavničkih vijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close