Appleove iznenađenje

Ovo je vjerojatno najveća nepoznanica vezana uz novi model iPhonea

Sci-Tech / Flash | 14. 08. 2017. u 10:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme dok je Steve Jobs vladao Appleom kompanijom je vladao zavjet šutnje te su se (točne) informacije o njihovim proizvodima rijetko pojavljivale u javnosti – s vremenom se situacija promijenila i danas danima i mjesecima prije predstavljanja novih uređaja o njima znamo gotovo sve.

Slično je i s nadolazećim modelima Appleovih telefona koje očekujemo sljedeći mjesec – već "znamo" kako će ova kompanija predstaviti tri nova modela iPhonea, nasljednike aktualnih pametnih telefona i jedan potpuno novi model s OLED ekranom koji će zauzimati cijelu prednju površinu telefona (bit će gotovo bez rubova) te neće imati Home tipku i senzor za prepoznavanje otisaka prstiju. Imena nasljednika aktualnih telefona svima su jasna – iPhone 7S i 7S Plus, no pitanje je kako će Apple nazvati taj treći model, piše Zimo.co.

Iz Applea, naravno, još nitko nikada nije spomenuo taj treći iPhone tako da njegovo službeno ime nećemo saznati prije konferencije na kojoj će ga Tim Cook predstaviti (tko zna, možda se još niti u samom Apple ne mogu dogovoriti ili odlučiti oko imena), a u medijima se spominje nekoliko potencijalnih imena.

U posljednje vrijeme o novom Appleovom telefonu najčešće se govori kao o iPhoneu 8 – za mnoge bi to ime bilo najlogičnije jer se na taj način ovaj model izdvaja od 7S i 7S Plus kao najjači iPhone na tržištu. No, ako Apple ovaj model nazove iPhone 8, pitanje je kako će se zvati "obični" modeli iPhonea koje će ova kompanija predstaviti sljedeće godine (koji bi se po dosadašnjem načinu Appleovog imenovanja telefona trebali zvati iPhone 8 i 8 Plus), tako da postoji mogućnost potpuno novog imena za ovaj uređaj.

iPhone Pro – o ovom imenu glasine kruže već nekoliko godina, a kako je Apple najjače modele tableta nazvao iPad Pro (a Apple ovo ime koristi i za MacBookove), čini se kako ovo ime itekako ima smisla jer daje do znanja kako nije samo riječ o nasljednicima dosadašnjih modela, već o potpuno novom i najjačem telefonu s logom jabuke.

iPhone X (iPhone 10) – još jedno ime koje se provlači u medijima već neko vrijeme – Apple je prvi model iPhonea predstavio prije deset godina pa se ne treba iznenaditi ako ime ovog uređaja bude upravo iPhone X.

iPhone Edition – Apple u svojoj ponudi pametnih satova ima model Apple Watch Edition i riječ je o skupljem i ekskluzivnijem modelu smartwatcha. Kako bi novi iPhone trebao koštati oko tisuću dolara (iako se ljubitelji Applea nadaju nižoj cijeni), na Cnetu kažu kako bi po uzoru na pametni sat i ime ovog telefona mogli biti Edition.

Samo "iPhone" – na sličan način na koji je nasljednik iPada Air 2 nazvan samo iPad, Apple bi mogao i novi telefon nazvati samo iPhone, no to se čini prejednostavno s obzirom da je riječ o najjačem modelu do sada koji bi se i imenom trebao razlikovati od ostalih Appleovih uređaja.

Apple Phone – još jedno potencijalno ime (Apple već ima Apple TV, Apple Watch, Apple Pay), iako sumnjamo kako će se u Appleu odlučiti za njega jer su ljudi odavno navikli na ime iPhone.

Kopirati
Drag cursor here to close