EU info centar

Predstavljena izložba i natjecanje za mlade novinare: 'Europa za nas'

Sci-Tech / Flash | 29. 07. 2015. u 12:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je prostorijama EU info centra u BiH otvorena izložba fotografija i predstavljeno nagradno natjecanje za mlade novinare zajedničkog naziva „Europa za nas“.

Izloženo je deset izabranih projekata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su realizirani uz financijsku podršku Europske unije, dok je natjecanje namijenjeno svim mladim novinarima iz BiH u dobi između 18 i 35 godina.

Govoreći na otvaranju izložbe, zamjenik šefa Izaslanstva Europske unije u BiH Renzo Daviddi, rekao je da su projekti predstavljeni na izložbi samo neki od primjera raznolikosti pomoći koju je EU pružila u posljednjih 20 godina.

„Ideja za natjecanje je nastala da bismo vidjeli kako pomoć Europske unije percipiraju mladi novinari. Radujemo se njihovim pričama i nadamo se da će na konkretan način pokazati kako je to pomoć Europske unije imala uticaj na živote bh. građana ", rekao je Daviddi.

Mogućnosti sudjelovanja i propozicije natjecanja predstavio je Edin Atlić, voditelj projekta EU info centra u BiH, istaknuvši da je cilj natjecanja da mladi novinari kroz pisanu riječ privuku pozornost prema procesu pristupanja naše zemlje Europskoj uniji.

„Na taj način želimo poboljšati sposobnost mladih novinara da u pisanom obliku primjene kritičko razmišljanje i objektivnost, te potaknuti ih da stvaraju kreativne članke o prednostima pomoći Europske unije u njihovim zajednicama“, istaknuo Atlić. Za dodatne informacije o nagradnom natjecanju posjetite: www.EUinfo.ba

EU info centar je projekat koji financira Europska unija i ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o Europskoj uniji, njezinim institucijama, politikama i programima, te o odnosima BiH i EU.

Kopirati
Drag cursor here to close