Za vrijedne i hrabre

Preporuka za najbolje europske startup događaje u 2016.

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2016. u 12:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sve vrijedne i hrabre startup poduzetnike INTERA Tehnološki Park donosi kratak pregled Startup događaja koje vrijedi posjetiti u 2016. Obzirom da je popis dosta dug, za početak su izdvojeni događaji za prvu polovicu godine.

Radi se o tekstu autorice Mashe Karan, portal AlphaGamma, koja je napravila je odličan pregled najvećih i najzanimljivih Startup događaja u Europi u godini koja je upravo započela.

SIJEČANJ
28.1. #ParisFounders, Tel Aviv – startup događaj koji okuplja osnivače iz cijeloga svijeta i prilikom kojeg će biti lansirano pet najnovijih proizvoda, bilo da se radi o mlađim ili iskusnijim startupima.
27.-29.1. CPDP 2016 (Computers, Privacy& Data Protection), Brussels - vodeća svjetska multidisciplinarna konferencija koja nudi vrijedne informacije o pravnom, regulacijskom, akademskom i tehnološkim razvoju u području privatnosti i zaštite podataka.
30.-31.1. FOSDEM, Brussels - besplatni događaj na kojemu će se software developeri naći, surađivati i razmijenjivati ideje. Ove godine FOSDEM će okupiti 515 govornika i 557 događaja u 27 različitih dvorana. Svake godine tisuće developera posjećuje ovaj događaj.

VELJAČA
9.-10.2. Lift Conference, Ženeva - konferencija o inovacijama i digitalnim tehnologijama.
10.-11.2. Finovate, London - konferencija za sve one koji želi biti uključen u budućnost europskog bankarstva i financijskih tehnologija.
11.2. TechChill Baltics 2016, Riga - najatrativnija baltička tech i startup konferencija koja nudi inspirativne priče o iskustvu ključnih aktera iz industrije: poduzetnika, medija i investitora.
22.-26.2. Social Media Week, Hamburg, Jakarta, Lagos i New York - vodeća svjetska platforma i konferencija posvećena društvenim medijima i njihovom budućem razvoju okupit će pojedince koji obilikuju buduće načine na koji će društveni mediji i (mobilne) tehnologije utjecati na biznis, društvo i kulturu diljem svijeta.
25.-27.2. Startup Turkey, Antalya - Demo dan za turske i euroazijske starupe koji okuplja investitore iz cijeloga svijeta.
22.-25.2. Mobile World Congress, Barcelona - godišnje okupljanje mobilne industrije, organiziran od strane GSMA.
22.-25.2. 4YFN [4 Years From Now], Barcelona – dom rastuće globalne tech startup zajednice koja u obliku poslovne platforme stvara dugoročne veze između startupa, investitora i korporacija, pod vjerovanjem da je startup kultura vodeća snaga za promjenu u ekonomiji i poslovanju.

OŽUJAK
7.-9.3. QCon 2016, London - poslovni događaj koji će okupiti tehnološke lidere, arhitekte, inženjere i projekt menadžere koji potiču inovacije u svojim timovima.
8.3. Exec I/O Fintech, Frankfurt - najveća fintech konferencija u Europi, kojoj je moguće prisustvovati isključivo uz pozivnicu.
15.-16.3. SmashingConf 2016, Oxford - dvodnevna konferencija za koju organizatori odgovorno tvrde da ćete ju napustiti s brojnim alatima za pametna svakodnevna rješenja i tehnike, od fronteda i dizajna do UX.
15.-16.3 - Wearable Technology Show, London - jedan od najvećih networking događaja za wearable tehnologije i Internet of Things.
14.-18.3. CeBIT, Hannover - jedna od najvećih globalnih konferencija koja okuplja poduzetnike zainteresirane za velike podatke, digitalnu transformaciju, IOT i socijalno poduzetništvo.
18.-19.3. START Summit, St. Gallen - vodeća europska konferencija talenata za poduzetništvo i inovacije namijenjena studentima i startupima.
31.3.-3.4 The Gadget Show Live 2016, Birmingham - najveća tehnološka izložba u Ujedinjenom Kraljevstvu.

TRAVANJ
4.-7.4. MIPTV, Cannes - okupljanje tržišta TV-a i digitalnog sadržaja te profesionalaca koji djeluju u području industrije zabave.
8.-9.4 Startup Camp Berlin, Berlin - startup događaj namijenjen startupima u ranim fazama razvoja.
9.-11.4 Innovate Finance Global Summit, London – događaj koji pruža uvid u najnovija dostignuća u financijskim tehnologijama, te promovira uspjehe globalne FinTech zajednice.
12.-13.4. Wolves Summit, Varšava - najveće tehnološko okupljanje u Europi i pruža inovacije i najbolje prakse u prodaji, marketingu i tehnologiji.
19.-21.3. CEE Digital Summit, Sofija - najutjecajnije digitalno i tech okupljanje za tržište centralne i istočne Europe.
23.4. Startup Day Stockholm, Stockholm - okuplja startup ekosistem na jednodnevni program koji uključuje i Impact Expo te cjelodnevni Startup sajam zapošljavanja.
20.-22.4. Digital Media Europe, Beč - jedina europska konferencija fokusirana na digitalne prihode.
21.-22.4. Business Rocks 2016, Manchester - dvodnevni startup pitch natjecanja koje će okupiti 50 govornika svjetske klase (Steve Wozniak, Apple co-founder je jedan od headline speakera), 5000 međunarodnih tech osnivača, investitora, developera i novinara te 300 izlagača na 3 stage-a.
27.-28.4. Marketing Week Live 2016, London - jedan od ključnih događaja za sve koji su u marketinškoj istraživačkoj industriji.

SVIBANJ
10.-11.5. ICT Spring Europe, Luxemburg - vodeća konferencija u području informacijsko-komunikacijiskih tehnologija. Ovaj događaj nastoji demostrirati najnovije relevantne trendove i inovacije te propitati njihov utjecaj na društvo i radni svijet.
10.-11.5. Thinking digital, The Sage Gateshead – poslovni događaj o načinima na koje tehnologija oblikuje našu budućnost.
11.-13.5. Maastricht Week of Entrepreneurship, Maastricht - radionice, prezentacije i predavanja koja će okupiti će oko 500 studenata i poduzetnika.
11.-12.5. Adobe Summit EMEA 2016, London - konferencija o digitalnom marketingu.
11.-12.5. PODIM Conference 2016, Maribor- poslovni događaj za sve one koji žele saznati kako startupi revolucioniraju poslovanje i poslovno okruženje.
24.-25.5. Pioneer’s Festival, Beč - predstavlja vodeći tech festival za tehnološke inovatore i investitore.
26.-27.5. The Next Web Europe Conference, Amstedram – poslovni događaj koji okuplja brojne svjetske lidere u tehnologiji, VC-eve i poduzetnike.
25.-27.5. Connected Conference, Pariz - trodnevna konferencija s izvršnim presjekom industrijskog i internet sektora.
28.-29.5. Spark.me, Bačići , jedna od najvećih tech/business konferencija u jugoistočnoj Europi.
31.5.-1.6. Latitude59, Tallinn - tehnološka konferencija koja je izrasla u odličnu platformu za inovatore i startupe.

LIPANJ
1.-2.6. Enterprise Digital SUMMIT 2016, Pariz - vodeći događaj o digitalnoj transformaciji organizacije rada u Europi.
9.-10.6. CHALLENGERS 2016, Barcelona - utjecajan tehnološko poduzetnički događaj koji se fokusira na suvremene teme koje imaju značaj u našim životima i budućnosti.
7.6. Heureka Conference, Berlin – poslovni događaj namjienjen je osnivačima koji žele podići svoje poslovanje na višu razinu.
7.-17.6. Berlin Web Week, Berlin - festival fokusiran na trenutne trendove u digitalnoj industriji.
14.6. The Europas, London - europska koferencija za nagrade za tech startupe, a prisutstvo je moguće isključivo uz pozivnicu.
15.-16.6. Founders Forum, London – poslovni događaj koji okuplja privatnu mrežu vodećih poduzetnika u području digitalne tehnologije.
15.-16.6. EdTechXEurope, London - vodeći summit koji okuplja investitore, inovatore i one koji imaju veliki utjecaj na industriju iz cijele Europe i međunarodnih obrazovnih kompanija.
16.-18.6. Sonar+D, Barcelona - internacionalni festival napredne muzike i kongres tehnologije i kreativnosti.
18.-25.6. Cannes Lions Conference, Canness - međunarodni festival kreativnosti.

Zanimljivi pregled stratup događaja u Europi koje vrijedi posjetiti do kraja 2016.godine će biti uskoro pripremljen i objavljen na web stranici INTERA Tehnološki Park.

 

Kopirati
Drag cursor here to close