Ćosić odlučan

SC Mostar više neće dobiti ni marke od ŽZH, novac ćemo dati studentima

Sci-Tech / Flash | 11. 08. 2017. u 22:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad jedna ustanova kao što je Studentski centar Mostar donosi jednostrane odluke ne znam kako očekuju da će njihove odluke obvezivati našu županiju. Mi nismo ni u kakvom ugovornom odnosu. Ako smo posredno osnivači Studentskog centra onda bismo ponešto trebali znati o tim odlukama.

Njihove odluke su jednostrane i mogu obvezivati samo njihove djelatnike, a nikako našu županiju”, izjavio je za Dnevni list predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić reagirajući na prozivke i odluke Studentskog centra Mostar o podizanju cijena smještaja za studente Sveučilišta u Mostaru koji dolaze iz ove županije.

Studenti iz ŽZH tako će cijenu smještaja u S.C.M. od 1. rujna 2017. godine plaćati 345 KM odnosno puni iznos.

''Jako nam je žao što su studenti i njihove obitelji žrtve ovog problema, ali uprava Centra iscrpila je sve komunikacijske kanale, zakonske mjere pa i dobru volju kako bi naplatili ono što je ova županija dužna svojim studentima, čak su i sami studenti u svibnju potpisali peticiju sa zahtjevom prema ŽZH i tražili svoja prava međutim ni tu nije bilo odgovora'', izjavila je ranije tijekom tjedna glasnogovornica S.C.M. Anita Glibić.

Studentski centar Mostar navodi da dug ŽZH prema njima iznosi 370.000 KM. 

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić kaže kako su prozivke Studentskog centra Mostar o navodnim dugovanjima ŽZH netočne te je poručio kako ubuduće ova županija više neće uplaćivati novac tom centru već isključivo studentima.

Kopirati
Drag cursor here to close