?6000

Sonyjeva kamera ?6000 sa izmjenjivim objektivom nudi najbrži autofokus na svijetu

Sci-Tech / Tehnologija | 17. 02. 2014. u 12:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od drugih digitalnih fotoaparata sa izmjenjivim objektivom, novi i brzi Sonyjev ILCE-6000 posjeduje najbrže AF performansei među svim digitalnim kamerama sa izmjenjivim objektivom, te mogućnošću fotografisanja predmeta sa izoštrenim fokusom za samo 0.06 sekundi.

Od spontanih osmijeha do visokih teniskih servisa, zabilježit ćete sve neuhvatljive trenutke koje druge kamere ne stignu. Zahvaljući 24.3 megapikselnom Exmor APS HD CMOS senzoru i BIONZ X procesoru svaki će okvir biti ispunjen bogatim detaljima i teksturama.

Imajući Sony mirrorless line-up, α6000 dolazi u dva posebna dizajna, crni i titanijum, sa kojim ćete sigurno izazvati ljubomorne poglede drugih fotografa.

Korisnici koji su željeli da iskoriste naprednu veličinu i težinu mirroless kamere, ali nisu se željeli odreći super brzog autofokusa, sada sa α6000 više nemaju tu nedoumicu.

Fenomenalnu brzinu autofokusa, koja je čak i brža od većine profesionalnih DSLR-ova, α6000 kamera ostvaruje zahvaljujući Sonyjevim naprednim brzim hibridnim AF sistemom.

Blenda sa 179 point-a i AF senzorom detekcije, uparena je sa visoko preciznim AF detektorom kontrasta. Ova moćna kombinacija pored toga što je donijela najbrže na svijetu AF performanse koje su brže i od bilo koje druge kamere sa izmjenjivim objektivom, donijela je i kontinuirano munjevito snimanje 11fps koje je propraćenom sa vrlo preciznim autofokusom.  

Sa α6000 ništa vam neće promaći, pa čak ni brzi pokreti sportaša i akrobacije vaših kućnih ljubimaca.

Postoji mnogo više fenomenalnih značajki koje su spakovane u kompaktno tijelo kamere. Zadovoljstvo je redati kadrove kroz čist i bistar OLED Tru-Finder™. Pogledajte fotografiju prije aktiviranja bilo kakvih efekata za podešavanje fokusa, ekspozicije i drugih postavki: ono što vidite je zapravo ono što ćete i dobiti.

Intuitivne postavke i kontrolne tipke na vrhu kamere omogućit će vam lagano podešavanje postavki za snimanje u momentu dok ste usredočeni na prizore ispred vas.

Ukupno 7 tipki za prilagođavanje – uključujući i dva namjenska dugmeta - omogućit će vam brz pristup bilo kojoj od 43 ponuđene opcije koje će zadovoljiti svakog ljubitelja fotografije. A za dodatno prilagođavanje u bilo kojoj situaciji, na ovoj kameri nalazi se blic koji će uljepšati portrete ili snimanja u zatvorenim prostorima.

Dijeljenje fotografija na mobitelu je veoma jednostavno: zahvaljujući ugrađenim NFC i Wi Fi koji uz pomoć dodira na zaslonu možete povezati sa vašim Xperia™ ili NFC-kompatibilnim Android pametnim telefonom i tabletom.

Također, pomoću jednostavnog dodira možete aktivirati i pametni daljinski upravljač, koji će vam omogućiti da povezivanjem sa kamerom, udaljeni aktivirate okidač za slikanje i pregledate slike na vašem mobitelu.

Uzbudljive mogućnosti α6000 rastu s vašom kreativnošću. 

PlayMemories Camera Apps unaprijedit će vaše fotografsko iskustvo sa raznovrsnom ponudom aplikacija koje možete preuzeti besplatno ili uz plaćanje, proširene mogućnosti umjetničkih efekta i mnoštvo drugih dodataka. Saznajte više na www.sony.net/pmca/. α6000 je također kompatibilna i sa Sony Camera Remote API programom.

Dodatna oprema koju možete uskladiti sa vašim stilom za α6000 uključuje i LCS-EBC masku za aparat koja štiti kameru od prašine i ogrebotina. Podatke možete prenijeti i putem USB-a, uz pomoć funkcije NFC ili postavljanja kamere na stativ, bez potrebe da skinete masku.

LCS-ASB1 Active Slingtorbaštiti kameru dok ste vani i dok šetate. Torba je napravljena od vodootporne i sigurne tkanine kao i kopči koje će vaše stvari čuvati na suhom i sigurnom. Laka je za nošenje u ruci ili preko ramena. 

LCS-BBXL torba za nošenje je odlična za zaštitu vašeg izduženog objektiva poput SEL18200LE ili SEL55210 kada ga nosite vani.Vodootporna torba, nudi vam odličan prostor za skladištenje navlaka za objektiv. Također, u ponudi se nalazi i polutvrda zaštitna folija PCK-LM17 koja štiti LCD zaslon kamere od ogrebotina, prašine i otisaka prstiju.

α6000, Sonyjevu digitalnu kameru sa izmjenjivim objektivom možete naručiti unaprijed preko web stranice www.sony.co.uk. Na europskom tržištu će se pojaviti u travnju 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close