Mostar

Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti TP INTERA

Sci-Tech / Flash | 07. 12. 2016. u 15:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 6. prosinca, studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta (smjer Menadžment), Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, sa nastavnim osobljem predmeta Međunarodni marketing posjetili su INTERA Tehnološki Park. Svrha posjete je bila unaprijeđenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje istih za uspješno koncipiranje istraživačkih studija i međunarodnih marketing projekata.

Vedran Šimunović, izvršni direktor INTERA TP, upoznao je studente sa principima poslovanja, poslovnim okruženjem, realiziranim i budućim planovima, impozantnim prostornim, materijalnim i informacijskim kapacitetima, te aktivnostima koje su neophodne za funkcioniranje jedne zdrave institucije, pružajući im tako jednu realnu sliku poslovnog svijeta.

Menadžerica poslovnog inkubatora, Meliha Gekić-Lerić, detaljnije je informisala studente sa projektnim aktivnostima koje se realiziraju u INTERA-i i poslovanjem 28 start up biznisa koje vlastite aktivnosti predinkubacije i inkubacije realiziraju u okviru Parka, sa naglaskom na poduzeća koja ostvaruju penetraciju na međunarodna tržišta, ostvarujući tako respektabilan nivo
internacionalizacije.

Posebno inspirativan i motivarajući govor studentima baziran na vlastitom poduzetničkom iskustvu i rezultatima poslovanja na domaćem i međunarodnim tržištima održao je Hasib Alić, vlasnik i CEO Alviral d.o.o., koji je studentima pružio podršku u realizaciji studentskih projekata, te ih dodatno ohrabrio i motivirao za realizaciju vlastitih ideja (poduzetničkih poduhvata), sa ciljem (samo)zapošljavanja i unapređenja poslovanja realnog sektora.

Realizirana posjeta je samo još jedna u nizu za studente pomenutog fakulteta. Naime, tijekom cijele godine, studenti imaju priliku posjetiti jedne od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini, čime im se pruža jedinstvena mogućnost povezivanja i stvaranja poslovnih veza te obogaćivanja vlastitih znanja i vještina primjerima iz prakse.

Kopirati
Drag cursor here to close