GIGAPIXEL panorame

Turistička zajednica HNŽ-a izradila nove Gigapixel panorame Počitelja, Jablanice i Konjica

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 07:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) nastavlja sa inovativnim internet prezentacijama turističkih atrakcija.

Nakon Mostara, Neuma, Međugorja, Blagaja uslijedilo je i predstavljanje Počitelja, Jablanice i Konjica.

Priča o turizmu u Bosni i Hercegovini još uvijek nije prepoznata u svom punom obimu. Broj gostiju svakim danom sve više raste a pojedinačni dolasci se baziraju na reklami koja se prenosi od uha do uha. Stručnjaci bi sigurno rekli kako je to ujedno i najbolji vid reklame, ali da Bosna i Hercegovina i njeni turistički djelatnici ali i eksperti mogu ponuditi mnogo više dokazuju inovativne internet prezentacije - GIGAPIXEL panorame sa virtualnim obilascima i šetnjama kroz turističke atrakcije i destinacije.

"Radi se o nastavku promoviranja turističke ponude HNŽ-a na internetu. Turistička zajednica HNŽ-a prepoznala je efikasnost i stvarnu snagu korištenja najmodernijih tehnika koje se koriste pri izradi turističkih prezentacija na internetu. Nakon gigapixel panorama Mostara, Neuma, Međugorja i Blagaja logično je bilo da nastavimo sa ostalim turističkim atrakcijama.

Tim mladih ljudi koji čine Innovativo na čelu sa voditeljem Mariom Gerussijem se nada da će konkretnim akcijama poboljšati web prezentaciju HNŽ-a kao i turističkih vrijednosti koje su do sada bile skrivene od šire internetske publike koja je ciljana skupina kojoj se obraća turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije", istakao je ravnatelj Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić.

Ove godine Turistička zajednica HNŽ-a predstavlja GIGAPIXEL panorame Počitelja, Jablanice i Konjica.

Korisnici interneta od danas će biti u mogućnosti vidjeti Počitelj iz kuta iz kojeg to do sada nisu bili u mogućnosti, prošetati se gradićem do srednjovjekovne odbrambene utvrde, ući u Hadži-Alijinu džamiju kao i posjetiti likovnu koloniju kuće Gavran Kapetanovića.

"Da u Jablanici služe najbolju janjetinu u regiji sigurno znate ali da postoji predivan vidikovac možda i niste znali", stoji u priopćenju. "Vodimo Vas na vidikovac sa kojeg se pruža prelijepi pogledi na ovaj mali gradić i njegovu okolinu. Ono po čemu je Jablanica sigurno najpoznatija jeste "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz 1943. god. koja predstavlja jedinstvenu pojavu u istoriji ratovanja. Mjesto bitke, muzej, most i ostalo možete razgledati takođe u ovoj jedinstvenoj prezentaciji".

Konjic, hercegovački biser, zasigurno predstavlja jednu od najljepših čaršija u BIH. Prelazak preko veličanstvene ćuprije, razgledanje zavičajnog i muzeja drvorezbarstva, obilazak vjerskih objekata je djelić ugođaja koji pruža ova prezentacija.

"Prve GIGAPIXEL panorame privukle su veliku pažnju internet publike. Javno prezenitranje prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti samo je korak naprijed ka dodatnoj promociji turističkih destinacija i povećanom broju turista HNK/Ž" - izjavio je Semir Temim, zamjenik direktora turističke zajednice HNŽ-a

GIGAPIXEL panorame možete pogledati na: http://www.hercegovina.ba, priopćeno je iz Turističke zajednice HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close