Natjecanje u modeliranju

U Mostaru se prave mostovi od špageta

Sci-Tech / Flash | 19. 04. 2016. u 08:51 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna udruga studenata građevinarstva- IACES LC MOSTAR u suradnji s Građevinskim fakultetom i Studentskim zborom Građevinskog fakulteta treću godinu za redom organizira natjecanje u izradi modela mostova.

''Ovo natjecanje se održava treći put, ali ove godine imamo jednu malu promjenu, mostovi će se modelirati sa špagetima. Nadam se kako će se učenicima svidjeti i da im izrada neće biti komplicirana, te da će im ovo iskustvo biti zabavno i edukativno'', rekla je Martina Soldo predsjednica IACES LC Mostar.

Iako su se do sada koristili štapići, ove godine udruga je željela biti inovativna i slijediti svjetske trendove, pa su se zato odlučili da ovogodišnje modeliranje mostova bude sa špagetima.

''Naši studenti su se također prijavili za natjecanje koje će se održati u Moariboru, gdje se također rade mostovi od špageta'', kaže Soldo.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje deset srednji škola iz kojih dolaze po tri učenika, te vjeruju kako će se mladi kroz ovaj i slične edukativno zabavne događaje bolje upoznati sa samom strukom.

''Cilj nam je učenike riješiti straha od tehničkih fakulteta, promovirati građevinarstvo kao struku, te im pokazati kako sve to može biti zanimljivo i edukativno'', zaključila je Soldo.

Kopirati
Drag cursor here to close