7-Eleven

U SAD-u počela dostava hrane pomoću dronova

Sci-Tech / Flash | 25. 07. 2016. u 08:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krafne, kava i sendvič s piletinom dio su proizvoda koji su prvi put u Sjedinjenim Državama dostavljeni na kućnu adresu pomoću civilnih bespilotnih letjelica, nakon odobrenja uprave za zrakoplovstvo, priopćila je u petak razvojna tvrtka koja je konstruirala letjelicu.

Dostava koju je za trgovački lanac 7-Eleven obavio dron tvrtke Flirtey dogodila se Renu, u Nevadi, u SAD-u. Pošiljka, u kojoj mogu biti hladni i topli proizvodi, bila je namijenjena jednoj obitelji.

"Presretni smo što 7-Eleven, najveći trgovački lanac u svijetu, uvodi nove tehnologije i surađuje s nama u Flirteyju kako bi dostava bespilotnim letjelicama postala stvarnost za kupce diljem svijeta", komentirao je Matt Sweeny, glavni direktor razvojne tvrtke.

 

"Ovo je prvi put da jedan distributer surađuje s tvrtkom za dostavu pomoću bespilotnih letjelica na prijevozu prehrambenih proizvoda od trgovine do kućnog praga", dodao je. "Planiramo ubuduće osigurati dostavu svih proizvoda iz trgovine za nekoliko minuta".

Na dostavi dronovima rade i drugi trgovci poput velike tvrtke za internetsku prodaju Amazona.
Flirtey radi i na konstruiranju dronova koji će dopremati pomoćnu opremu o okviru humanitarnih operacija.

Američka savezna agencija za zrakoplovstvo (FAA) izmijenila je ove godine svoje propise kako bi omogućila korištenje bespilotnih letjelica u poslovnu svrhu.

Kopirati
Drag cursor here to close