Za ljubomorne supružnike

Uhićen jer je napravio aplikaciju za uhođenje

Sci-Tech / Flash | 01. 10. 2014. u 18:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor kompanije InvoCode Hammad Akbar prva je osoba u SAD-u koja je uhićena zbog prodaje i oglašavanja spyware aplikacije za mobilne telefone.

Naime, njegova aplikacija StealthGenie namijenjena je presretanju i tajnom snimanju telefonskih razgovora, pri čemu vlasnik telefona, naravno, nema nikakvih saznanja o ovoj aplikaciji i da netko prati njegovu komunikaciju.

Poslovni plan ove kompanije, odnosno StealthGeniea orijentiran je na, kako su ga nazvali na Cnetu, 'tržište bračne nevjere', odnosno namijenjen je ljubomornim osobama koje žele prisluškivati i pratiti svoje žene/muževe, prenosi Zimo.co.

Akbar je uhićen prošlog vikenda u Los Angelesu te je optužen za prodaju uređaja za tajno prisluškivanje i oglašavanje takvog uređaja.

Kupci njegove aplikacije imali su na posebnom online servisu na stranici cp.stealthgenie.com pristup snimljenoj komunikaciji StealthGeniea, a nakon njegovog uhićenja, FBI je ugasio ovu stranicu.

Asistentica državnog tužitelja Leslie Caldwell u objavi za javnost komentirala je kako je prodaja ovakvih aplikacija zločin te da su aplikacije poput StealthGeniea prvenstveno dizajnirane za uhođenje, ali i za zlostavljače koji žele znati sve pojedinosti o privatnim životima svojih žrtava i to bez njihova znanja.

Kopirati
Drag cursor here to close