2017.

Vlada HBŽ-a za mostarsko Sveučilište izdvojila 486.000 KM

Sci-Tech / Flash | 06. 07. 2017. u 14:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na svojoj današnjoj sjednici prihvatila je prijedlog Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja te donijela Odluku kojom se ovlašćuje ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petar Galić da s Neovisnim sindikatom djelatnika srednjih škola te županije potpiše kolektivni Ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja.

Vlada je utvrdila Nacrt Zakona o zaštiti kulturno-povijesne baštine u Hercegbosanskoj županiji kojega će uputiti u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s tekućeg transfera "Tekući prijenosi" beneficije za socijalnu zaštitu, potpore pojedincima- civilne žrtve rata, ostale potpore pojedincima-porodiljni dopust utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 2.710.000 maraka.

Vlada HBŽ-a odobrila je 600.000 maraka Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje. Od tog iznosa za sufinanciranje rada Sveučilišta u Mostaru bit će izdvojeno u 2017. godini 486.000,00 maraka, za sufinanciranje rada Studentskog centra bit će izdvojeno 84.000,00, dok je 30.000,00 maraka namijenjeno za sufinanciranje rada Zavoda za odgoj i obrazovanje i izradu nastavnih planova i programa za strukovno obrazovanje za 2017. godinu

Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u svrhu sufinanciranja projekta Općine Livno-rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže u naselju Zagoričani odobrena su financijska sredstva u iznosu od 24 600 maraka.

Županijska je Vlada dala pozitivno mišljenje na prijedlog Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Izdatci za raseljene osobe".

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava Transfer udrugama građana i transfer udrugama građana-Crveni križ HBŽ i invalidne osobe utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u iznosu od 50 000 maraka.

Vlada je također donijela rješenje o razrješenju i imenovanju članova Županijskog stožera Civilne zaštite.

Tijekom sjednice, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, načinu rada i sistematizaciji radnih mjesta Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Osim toga, usvojeno je Izvješće o realizaciji Programa „Beneficije za socijalnu zaštitu“, Izvješće o realizaciji Programa utroška sredstava Potpora-besplatni udžbenici utvrđenog Proračunom HBŽ za prošlu godinu, Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava „Potpora stipendiranja studenata“ i Izvješće o realizaciji programa transfera financijskih sredstava Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje za prošlu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close