USAID

Vrijedna donacija OŠ Ivana Gundulića u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 22. 10. 2014. u 09:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta 'Budućnost počinje sa mnom-Obrazovanje za pravedno društvo', Osnovnu školu 'Ivana Gundulića' Mostar posjetili su predstavnici USAID i Centra za obrazovne inicijative 'Step by Step', te uručili donaciju koja je neophodna za provedbu projekta (računalna oprema, fotoaparati, kamere…).

Računala, suvremeni softveri i ostala tehnologija, poslužit će djeci kao alat za istraživanje, kritičko promišljanje i traganje za dobrim pričama i ljudima, u svojim i drugim zajednicama, od kojih mogu učiti o najvažnijim vrijednostima-dobroti, solidarnosti, nesebičnosti i poštivanju.

Projekt traje tri godine i ima za cilj izgraditi obrazovni sustav koji će odražavati viziju jednakosti, pravednoga društva, društva koje potiče  mir, pomirenje i ohrabruje djecu da sanjaju, stvore viziju i izgrade svoju budućnost.

Ovom prilikom dr. Lubov Fajfer viši savjetnik za obrazovanje i mlade iz USAID - Washington rekla je: "Mi u USAID-u vjerujemo da je obrazovanje sastavna komponenta u procesu stvaranja participativnog i demokratskog društva, kao i konkurentnog i tržišno orijentiranog društva. Ekonomski rast i demokratski napredak su ograničeni ako obrazovni sustav ne proizvodi kvalificiranu radnu snagu.

Drago mi je da naš projekt 'Obrazovanje za pravedno društvo' pomaže da se poveća kapacitet nastavnika, školske uprave i kreatora politika kako bi implementirali i promovirali inkuzivnost i interkulturalno obrazovanje. Želimo podržati učešće djece i da im pružimo mogućnost da rade zajedno, surađuju i da neovisno razmišljaju", kazala je dr. Lubov. Uz nju bili su predstavnici USAID-a BiH koje je predvodila Mirjana Valjevac, program menadžer.

U sklopu navedenog projekta koji financira USAID i Fond otvoreno društvo BiH tijekom ovog mjeseca suvremeni kompjuterski centri za učenje i istraživanje, vrijednosti preko 120 000 KM, bit će instalirani u 19 škola u BiH (Bihać, Gradiška, Sanski Most, Derventa, Velika Kladuša, Novi Grad, Banja Luka, Odžak, Gradačac, Zenica, Kiseljak, Kupres, Jablanica, Mostar, Goražde, Foča, Istočno Sarajevo i Sarajevo - uključujući i dvije škole koje djeluju u istoj zgradi).

Projekt traje tri godine i ima za cilj izgraditi obrazovni sustav koji će odražavati viziju jednakosti pravičnog društva, društva koje potiče mir, pomirenje i ohrabruje djecu da sanjaju, stvore viziju i izgrade svoju budućnost u BiH, priopćeno je iz USAID-a.

Kopirati
Drag cursor here to close