Albanski navijači prijete neredima na utakmici protiv BiH

Sport / Flash | 27. 03. 2017. u 19:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacijski susret za plasman na Svjetsko prvenstvo između Italije i Albanije koji je odigran u Palermu prekinut je u 56. minuti, i to zbog nereda koje su izazvali albanski navijači.

Divljanje Albanaca, s čijom reprezentacijom sutra u Elbasanu prijateljski susret igra BiH, počelo je još u 12. minuti kada su bakljama nastojali spriječiti Danielea De Rossija da izvede jedanaesterac.

Nakon deset minuta igre uslijedila je nova "kanonada" Albanaca. Baklje, dimne bombe i druga pirotehnička sredstva zapaljena su na dijelu tribine gdje su se nalazili gostujući navijači, a jedna petarda eksplodirala je u blizini Gigija Buffona kojem je to bila jubilarna 1000. utakmica.

Ako je suditi prema objavama albanskih navijača događanja u Palermu nisu kraj njihovog divljanja, a čini se da je Ilirska elita (Illyrian Elite), koja pripada ekstremnom dijelu albanskih navijača nove nerede najavila i za utakmicu sa Zmajevima.

Naime, još 13. ožujka na svojoj Facebook stranici ova grupa navijača najavila je da počinju pripreme za utakmicu s Bosnom i Hercegovinom.

"Upravo smo završili finalne pripreme za dugo čekani susret Italija – Albanija, u kojem ćemo svima pokazati da smo tu. Počeli smo organizaciju utakmice Albanija – Bosna. Iako se radi o prijateljskoj utakmici želimo pokazati da Ilirska elita nije obična navijačka grupa, ali ni slučajno izabrani ultrasi. Preciznije, 28. ožujka na Elbasan Areni poželjet ćemo dobrodošlicu svima koji se osjećaju kao ultrasi i znaju pravo značenje te riječi", navodi se u postu objavljenom na Facebooku.

Ilirska elita optužila je vrh nogometnog saveza Albanije za korupciju i kriminal, privatizaciju Saveza, a posebno za teror koji navodno, u sprezi s policijom, godinama vrše prema pripadnicima te navijačke grupe, čiji su članovi nakon nereda u Italiji zaradili doživotne zabrane na utakmice reprezentacije Albanije.

Bit će svakako zanimljivo pratiti ovu "borbu" navijača protiv rukovodstva NS Albanije, ali nadati se da se priče o neredima neće obistini sutra na Elbasan Areni.

Kopirati
Drag cursor here to close