Veležova noć

Bajević i Slišković uveličali Veležovu noć, na aukciji i lopta iz polufinala Kupa 1986.

Sport / Nogomet | 20. 12. 2014. u 18:36 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je održana 'Veležova noć' koju je u čast mostarskog kluba navijač i prijatelj Veleža Adnan Šteta organizirao u restoranu na Ilidži.

Na jednom mjestu okupili su se i družili Veležove legende Dušan Bajević, Blaž Slišković, političari na čelu s aktualnim premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem te drugi ljudi iz javnog života, uglavnom prijatelji mostarskog kluba.

'Drago mi je da nas ima u ovako velikom broju koji smo uz naš Velež. O Rođenima su ispričane tisuće priča, a pričat će se i u buduće. Uvjeren sam da ćemo i dalje, svi zajedno još više, biti uz Rođene', rekao je između ostalog u govoru Dušan Bajević.

Legendarni Veležov napadač uručio je premijeru Nikšiću, inače klupskom prijatelju i navijaču, uokviren dres kao poklon za 'doprinos u radu Veleža u proteklom periodu'.

Prisutnima se iz njemačke bolnice, gdje je na redovnim pregledima, telefonski se obratio Enver Marić, a veliki pljesak prisutnih za svoj govor dobio je Blaž Slišković.

'Ovo je moj klub u kojem sam proveo najljepše trenutke svoje mladosti, nešto što mi je uvijek predstavljalo poseban dio života. Igrao sam u drugim klubovima i također imao lijepih trenutaka, ali Velež je uvijek bio nešto posebno u mom životu i tako će i ostati', kazao je Baka, prenosi službena stranica Veleža-

Inače, Veležova noć imala je donatorski karakter. Prisutni su klub pomagali kupovinom ulaznica, a organizirana je i aukcija dresova i rekvizita. U ponudi su bili potpisani dresovi Sliškovića, Marića i Bajevića, a dresove sa potpisom poslali su i Franjo Vladić, Vahid Halilhodžić i Meho Kodro.

Posebno mjesto na dražbi je zauzela lopta s kojom je odigrana polufinalna utakmica Kupa Maršala Tita 1986. godine, a koju je u svojoj privatnoj kolekciji imao Vladimir Dada Matijević i koji ju je ustupio za potrebe aukcije.

Kopirati
Drag cursor here to close