Zmajevi u Albaniji

Baždarević najavio nove debije u Elbasanu

Sport / Nogomet | 27. 03. 2017. u 19:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Elbasanu igra prijateljski susret s Albanijom.

Izbornik Mehmed Baždarević navodi da je osnovni cilj isprobati nove igrače u timu kao i određene varijante koje bi mu mogle poslužiti u budućnosti.

Protiv Gibraltara su debitirali Daniel Pavlović ii Rijad Bajić, na popisu potencijalnih debitanata u Elbasanu bit će Kenan Pirić, Kenan Kodro i Dario Đumić.

Kada je u pitanju sastav, ističe da i dalje ima dilema s kojim igračima će početi meč, ali da će nakon treninga imati mnogo više informacija.

“Nedostaje nam par igrača, ali imamo nekoliko mladih, vratili su se i neki koji su bili suspendirani. Vjerujem da ćemo sastaviti dobru ekipu koja će moći i znati da odgovori izuzetno dobroj ekipi Albanije”, kazao je Baždarević u Tirani.

Dodaje da je rano govoriti o tome koliko je ova utakmica bitna kao priprema za meč sa Grcima.

“Do utakmice sa Grčkom ima dva mjeseca i teško je govoriti o nekoj pripremi. Ostat ćemo koncentrirani na ovu utakmicu. Nadam se da će da nam poslužiti da isprobamo nova imena”, dodao je izbornik.

U sutrašnjem meču neće biti Miralema Pjanića, a Baždarević ističe da nije nikoga striktno odredio da preuzme njegovu ulogu.

“Niko direktno neće preuzeti ulogu Pjanića, svaki igrač će imati svoju ulogu u timu. Ideja mi je uvijek bila da igramo kolektivnu igru, nadam se da se njegovo odsustvo neće osjetiti te da će oni koji su na terenu dati sve od sebe”, zaključio je Baždarević.

Nakon odrađene suspenzije u tim se vratio Senad Lulić.

“Drago mi je da je došlo do meča protiv kvalitetne reprezentacije kao što je Albanija. Uvijek je ovdje bilo lijepo igrati, atmosfera je bila super i nadam se da će tako i sutra biti”, kazao je Lulić.

Utakmica Albanija - BiH bit će odigrana sutra u 18 sati na Elbasan Areni.

Kopirati
Drag cursor here to close