široki - birkirkara

Bez pobjednika na Pecari, odluka na Malti

Sport / Nogomet | 30. 06. 2016. u 17:09 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i malteška Birkirkara odigrali su 1:1 u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige. Predstavnik Bosne i Hercegovine nije uspio pobijediti predstavnika Malte, pa će odluka o prolazu u drugo pretkolo pasti u utorak na Malti.

Birkirkara, koja se pokazala kao sasvim solidna ekipa, povela je golom Caina Attarda u 15. minuti, a izjednačenje je donio Ivan Baraban u 45.

Široki Brijeg je u drugom poluvremenu propustio veliki broj prilika, ali ih nije uspio realizirati, pa će u uzvratu morati tražiti pogodak. 

Domaći su već u drugoj minuti imali stopostotnu priliku, no nakon dobro izvedenog kontranapada Dino Ćorić pogodio je vratnicu. Pet minuta kasnije Ivan Baraban je odbijenu loptu poslao pola metra iznad grede.

Ipak, da Maltežani nisu bezazleni pokazali su u 14. minuti. Vito Plut izašao je sam ispred Solde, bacio ga na zemlju i nonšalantno uputio udarac, no lopta je završila na stativi.

No, nakon kornera odmah poslije te šanse obrana domaćih katastrofalno je reagirala, a Cain Attard nesmetano je pogodio za 1:0.

Primljeni pogodak potpuno je šokirao domaće koji su 25 minuta izgledali zbunjeno. Prvu pravu šansu stvorili su u 40. minuti kada je Slavko Brekalo tukao glavom, a jedan igrač gostiju je s crte izbio loptu.

Srećom po Široki zabili su za izjednačenje u idealnom trenutku. Igrala se sudačka nadoknada poluvremena kada je Ivan Baraban ubačenu loptu sa strane poslao iza vratara Miroslava Koprića.

U drugom dijelu Široki je zaigrao bolje, ali dvadesetak minuta nije uspijevao stvoriti veću šansu. Tek je Wagner, koji je ušao u drugom poluvremenu, glavom pokušao, ali bio je neprecizan.

U 76. domaćin je imao dvije prilike za vodstvo. Prvo je Krstanović odlično uposlio Crnova koji je pucao ravno u vratara Koprića. Iz tog kornera Baraban je pogodio vratnicu.

Malo kasnije opet je u akciji bio Ivan Crnov, ali opet mu je Koprić obranio. Hrvatski vratar istaknuo se i u 87. minuti kada je odlično zaustavio udarac glavom Wagnera.

Ovakav rezultat nije zadovoljio domaće navijače koji su, već nakon prve utakmice u sezoni, traži ostavku Slavena Muse.

Uzvrat je petog srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close