Ilijana Duganžić

Čapljinka izbornica odbojkaške reprezentacije: Idemo po dobar rezultat na Balkanijadi

Sport / Flash | 19. 06. 2017. u 14:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon solidnog nastupa seniorske odbojkaške reprezentacije koja je drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, istina, završila na petom mjestu u svojoj skupini od šest reprezentacija, međutim s doskora nezamislivih pet osvojenih bodova, u akciju kreće i ženska juniorska reprezentacija BiH.

Juniorke će nastupiti na prvenstvu Balkana čiji će domaćin biti Pale. Natjecanje će se održati od 27. lipnja do 1. srpnja. Za nastup na spomenutom prvenstvu prijavljeno je osam reprezentacija.

Voljom ždrijeba reprezentacija BiH se našla u A skupini u kojoj su još reprezentacije Crne Gore, zatim Kosova i Moldavije, u B skupini su Turska, Albanija, Rumunjska i Srbija.

Prvi dio po skupinama Prvi dio natjecanja po skupinama, igrat će se po bod sustavu, a zatim slijedi razigravanje za plasman, po kup sustavu, sustavu na ispadanje.

Čapljinka Ilijana Dugandžić, izbornica bh. vrste, odredila je širi popis reprezentativki, na kojem su se našle, Barbara Čelar, Troglav (Livno), Naida Šuta, Sa Volley (Sarajevo), Amra Mandžukić, Kula (Gradačac), Duška Kenjalo, Bimal Jedinstvo (Brčko), Majra Mušija, Kakanj (Kakanj), Ivana Radović i Elena Babić, obje Bimal Jedinstvo (Brčko), Jovana Papaz, Slavija (Istočno Sarajevo), Iman Isanović, Izola (Slovenija), Džemila Hadžić, Igman (Ilidža), Jovana Kovačević, Radnik (Bijeljina), Maja Lasić, Široki Brijeg (Široki Brijeg), Džana Obuća, Goražde (Goražde), Nikolina Klačar, Jahorina (Pale), Teodora Kosorić Glasinac (Sokolac), Meliha Musić, Goražde (Goražde).

Dakle, uz djevojke iz premijerligaških bh. klubova na skraćenom popisu izbornice Ilijane Dugandžić našlo se i nekoliko odbojkašica iz superligaša, među njima po jedna igračica iz Širokog Brijega i Livna, javlja Večernji list.

Pripreme odbojkašica počele su 16. lipnja. Očekuju se jak ritam i težak posao za izbornicu Dugandžić.

''Za pripreme na raspolaganju ćemo imati deset dana, nastojat ćemo dogovoriti i kontrolne utakmice sa Srbijom ili nekom drugom reprezentacijom koja dođe ranije. Pripreme ćemo obaviti na Palama, trenirat ćemo u dvorani u kojoj će biti spomenuto natjecanje. Plan je popraviti prošlogodišnji plasman. Lani smo bile pete, očekujem daljnji pomak u igri i rezultatima.

Kao izbornica u puno sam boljoj poziciji, prošle godine nisam tako dobro poznavala ovu ekipu, sada je tu sedam djevojaka koje su lani igrale i to jako dobru odbojku. Imamo i relativno povoljan raspored utakmica, što je jedan od preduvjeta za ostvarenje planiranog'', naglašava ova proslavljena bh. internacionalka, koja je proljetos izborila plasman u Premijer ligu sa ekipom SOK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close