Božana Butigan

Čapljinka najmlađa u hrvatskoj reprezentaciji: Oduševila igrom i donijela prvu pobjedu!

Sport / Flash | 01. 06. 2017. u 11:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani ”Gradski vrt” u Osijeku započeo je kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo u odbojci za seniorke. Uz Hrvatsku se za prolazak u daljnji tijek natjecanja bore Gruzija, Austrija, Mađarska, Grčka i Rusija.

Među sjajnim sastavom najvećih ženskih odbojkaških imena u Hrvatskoj i Europi našla se i Čapljinka Božana Butigan, koja od sada brani boje seniorske hrvatske reprezentacije!

Zanimljivo, Božana je jedna od najmlađih igračica u povijesti Hrvatske koja je zaigrala za seniorsku odbojkašku reprezentaciju.

Podsjetimo, mlada Čapljinka otišla je prošle godine iz Čapljine u zagrebačku ”Mladost”, nakon čega je dobila poziv za mladu hrvatsku reprezentaciju, gdje je bila najbolji igrač na proteklom kvalifikacijskom turniru. Potom je uslijedio poziv za seniorsku reprezentaciju, tako da možemo reći kako je pred Božanom velika odbojkaška karijera.

Inače, pred ispunjenom dvoranom, pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića i pomoćnog trenera Emila Baltića hrvatske su seniorke pobijedile prve protivnice, Gruzijke s uvjerljivih 3:0 (28:26, 25:11, 25:18).

Iako su djevojke u prvi set ušle pomalo dekoncentrirano, nakon gotovo pola sata igre osvojile su ga s 28:26. U preostala dva seta hrvatske su seniorke bile dominantnije od protivnica te su ih osvojile bez poteškoća s 25:11 i 25:18.

Božana je na ovoj utakmici bila i najbolji bloker. Pored toga, uspješno je izvela svih 14 servisa, od čega su bila dva as servisa.

Sljedeća utakmica je na rasporedu danas u 20:00, a Hrvatska igraja protiv reprezentacije Grčke koja je jučer nakon više od dva sata igre bila bolja od Mađarske.

Za Hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru igraju: Rene Sain, Ana Grbac, Nikolina Božičević, Božana Butigan, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Lara Dežulović, Ivana Prokopić, Katarina Barun Šušnjar, Samanta Fabris, Karla Klarić, Matea Ćurak, Lucija Mlinar i Katarina Luketić.

Kopirati
Drag cursor here to close