Rukomet

Červar obznanio popis stožera

Sport / Rukomet | 29. 04. 2017. u 14:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči prvog reprezentativnog okupljanja na konferenciji za medije Lino Červar objavio je plan priprema i stožer. Reprezentacija odlazi u ponedjeljak 1. svibnja u Poreč na prvi ciklus priprema za Europsko prvenstvo 2018. koje će održati u Hrvatskoj.

Uoči odlaska u Poreč izbornik Červar obznanio je tko će zajedno s njime činiti stožer hrvatske muške rukometne reprezentacije te koji je plan priprema sve do siječnja 2018. kada počinje Europsko prvenstvo, piše HRT.

“Od ponedjeljka počinje operacija Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Ono što sam ostao dužan prošli puta i rekao sam do početka priprema ćemo i to razjasniti je stožer. Osim mene u stožeru će biti treneri koji će mi pomagati, a to su Hrvoje Horvat i Zlatko Saračević”, rekao je.

“Nadalje, imat ćemo dva kondicijska trenera Peru Kuterovca i Mirka Krolu te dva trenera vratara Vladu Šolu i Ninoslava Pavelića. Ovo će biti prvi skup od 1. svibnja do 7. svibnja. Idući će biti u lipnju od 13. do 23. Treći puta ćemo se skupiti u listopadu od 23. do 29., a 28. listopada je predviđena i utakmica. U mjesecu prosincu će se domaći igrači početi pripremati, a nakon toga će se priključiti igrači koji igraju u inozemstvu”, dodao je.

Posebno je naglasio kako će svako okupljanje biti za sebe te istaknuo koja su očekivanja od okupljanja u Poreču: “Treba razlikovati ta okupljanja. Prvo i drugo okupljanje će koristiti meni i stožeru da se ponovo međusobno upoznamo, iako tu ima igrača koji su igrali u moje vrijeme. Bit će to analiza stanja i procjena kvalitete i mogućnosti te momčadi. Motivira me to da se Hrvatsku ne smješta u svjetski vrh rukometa. To će biti početak upoznavanja s načinom rada i stožera i igrača. Bit će to jedna moja vizija i moj cilj te kako ga dostići. Neće to biti puni intenzitet ali će se vidjeti što hoću i na čemu će se temeljiti koje pripreme.”

Za izbornika Červara izuzetno je važan momčadski duh koji će pokušati izgraditi s reprezentacijom: “Bit će važno izgraditi poštovanje svakog pojedinca koji je pozvan u reprezentaciju prema reprezentativnom dresu i na tome ću inzistirati od početka. To nije neki hir već smatram da se bez dobrog tima ne mogu ostvariti snovi.”

“Momčad je za mene prvi i najbolji igrač i uvijek je ”mi ” ispred ”ja”. Ne vidim drugi način kako bi dostigli rezultat. Moramo uživati u kolektivnom ponašanju, disciplini, ali i kolektivnoj odgovornosti. U Poreču ćemo raditi dva puta dnevno. Družit ćemo se i imati o čemu razgovarati te ćemo imati sastanke. Razgovarat ćemo i individualno i grupno. Tražit ću lojalnost prema mojoj viziji od stožera i igrača. Držim da nastup za državnu reprezentaciju je najveći uspjeh iznad bilo kakvog klupskog uspjeha.”

Na prvo okupljanje u Poreču izbornik Červar pozvao je 31 igrača. Na put ipak odlazi njih 29 s jer je Alen Blažević ozlijeđen, a Željko Musa je dobio poštedu. Izbornik je naglasio kako ovo nije konačan popis te da će kroz iduće akcije možda doći i neka nova imena.

“Nitko nije siguran. Tu ste vidjeli 31, ali to nije gotovo. Selekcija je otvoren proces. Bitno je razumjeti da će se mijenjati u 5 i 6. mjesecu, a ne u 10. kada će ideje biti jasne za Europsko prvenstvo. Pokušat ćemo da igraju najbolji i znamo koji su kriteriji za igranje u reprezentaciji”, rekao je Červar.

Na popisu od 31 igrača su se našla i neka stara imena koja se vraćaju u reprezentaciju: “Zadovoljilo me da sam vidio povratak Mirka Alilovića. Pokazao je entuzijazam i želju. Stavio se na raspolaganje i rekao da je spreman dati sve od sebe za reprezentaciju. Volio bih da dođu u reprezentaciju zato što žele , a ne zato što ih netko tjera. Očekujem i povratak Ivana Čupića. Sada ga nema jer mu supruga treba roditi četvrto dijete”, zaključio je izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close