Australian open

Čilić velikim preokretom do 2. kola Melbournea

Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2017. u 08:40 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je drugo kolo Australian Opena pobjedom protiv Jerzyja Janowicza 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3, nakon tri sata i osam minuta igre.

Čilić je daleko teže nego što se očekivalo startao na prvom Grand Slam turniru sezone. Nakon dva seta plesao je na rubu poraza, no u nastavku meča pronašao je izgubljeni ritam i preokrenuo rezultat ostvarivši pobjedu nakon tri sata i četiri minute igre, piše HRT.

Prvi hrvatski reket peti je put u karijeri okrenuo 0:2 u setovima, a zanimljivo drugi put protiv Janowicza. U dvoboju Davis Cupa 2014. godine poljski tenisač je u Varšavi vodio 2:0 u setovima, a na koncu je Čilić slavio 3:2. Bio je to ključni, treći bod za Hrvatsku koja je pobijedila 3:1. Čilić i Janowicz su igrali i 2012. u Parizu, a tada je slavio Poljak 2:0 u setovima.

Čilić, koji je postavljen za sedmog nositelja na turniru u Melbourneu, poveo je 2:1 uz rani break, no potom je dopustio suparniku da naniže tri gema za vodstvo 4:2 i mirno privede set kraju.

U drugom setu obojica su čvrsto držala servis do 4:4. Poljak je potom došao do breaka, a zatim odservirao za drugi set i ogromnu prednost. Srećom, Čilić se tada probudio i dobio iduća tri seta. U nastavku meča 26-godišnji Poljak je osvojio samo sedam gemova ostavši bez senzacije na otvaranju turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close