Spektakl u Frankfurtu

Damir Beljo i Boris Bošnjak putuju na najveći događaj svojih karijera!

Sport / Flash | 22. 09. 2014. u 13:38 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalni boksači iz Mostara, članovi BB Boxing Promotiona, Damir Beljo i Boris Bošnjak, putuju u utorak za Zagreb, odakle će se uputiti za Frankfurt.

U petak 26. rujna Damir Beljo će imati jedan od najvažnijih mečeva u svojoj karijeri – borbu za interkontinentalnog prvaka po WBF-u u kruzer kategoriji protiv bivšeg prvaka svijeta Alejandra Berrija.

U jednoj od brojnih vrhunskih uvodnih borbi nastupit će Boris Bošnjak kojemu će u meču u šest rundi protivnik biti Nijemac Marlon Szabo.

“Uvelike mi je pred ovaj meč pomoglo to što sam dobio poziv Grigorija Drozda koji boksa dan iza mene za prvaka svijeta u WBC-u. Sparirao sam mu u Moskvi i tih 20 dana mi je jako pomoglo. Dat ću sve od sebe da dođem do 18. Pobjede, ali znam da to neće biti nimalo lako. Iskreno, imam i tremu jer znam koliko bih dobio eventualnom pobjedom, budući da bih si otvorio vrata svjetske elite”, kazao je Beljo.

Velika podrška Belji bio je njegov partner iz BB Boxing Promotion i kum Boris Bošnjak koji će također imati težak meč, jer će mu protivnik biti domaći opasni boksač.

“Uskoro će godišnjica od osnutka naše promotorske kuće. Nije bilo lako to pokrenuti, ali danas smo sretni jer imamo interkontinentalnog prvaka svijeta, Damira Belju, neporaženog borca, a i ja sam dobio poziv za meč od Manuela Charra, jednog od Top 10 boraca u mojoj kategoriji. To je dobar pokazatelj koliko ozbiljno radimo”, istaknuo je Bošnjak koji će u Frankfurtu tražiti petu pobjedu u petom profesionalnom meču.

Troškovi odlaska i organizacije ovog meča nisu ni slučajno mali, a BB Boxing Promotion dobio je veliku pomoć Sportskog saveza grada Mostara, svojih sponzora (kladionica Millennium, SIK, Euroherc, Antonio Commerce, Maraschino bar…), ali i pomoć predsjednika Vlade HNŽ-a Denisa Lasića koji je uz pomoć privatnih poznanstava pomogao da Beljo i Bošnjak otputuju na ovu gala boksačku večer u Njemačku.

“Vlada i ja osobno uvijek smo se zalagali da sportske predstavnike Grada i Županije pomažemo koliko možemo, no nekada se nađemo u situaciji da to ne možemo učiniti putem proračuna. Stoga sam ovaj put odlučio privatno pomoći Belji i Bošnjaku za meč njihovih karijera, iskoristio sam poznanstva svojih prijatelja i zahvaljujem svima koji su imali sluha da se osiguraju sredstva za njihov put na ovaj značajan događaj”, poručio je Lasić.

Belji su u pripremama za meč karijere pomagali kondicijski trener Damir Zubac, glavni trener Damir Miletić te sparing partneri Vlatko Milićević, prvak BiH Adrian Knežević i drugi. Beljo je zahvalio i dr. Ostojiću na saniranju ozljeda koje je vukao.

Ova priredba održava se u petak navečer, točan termin početka još nije određen, a glavni meč, te neke uvodne, uživo će prenositi Eurosport.

Kopirati
Drag cursor here to close