Pregovori

ECA i FIBA: Nema dogovora oko Eurolige

Sport / Košarka | 03. 05. 2016. u 17:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ECA i FIBA nisu uspjele da postignu dogovor u vezi sa klupskim natjecanjima u Europi, pa ostaje suspenzija reprezentacija, prenosi B92.

Dvije organizacije se mimoilaze u vezi sa nadležnostima u kontroli kontinentalnih natjecanja, FIBA ne dozvoljava klubovima da sudjeluju u Eurokupu, zbog čega je do daljnjeg suspendirala Srbiju, Španjolsku i još desetak reprezentacija.

Predstavnici dvije strane, uz prisustvo čelnika Fenerbahčea, Real Madrida, Macabbija i Olympiakosa, razgovarali su čak četiri sata u Minhenu, ali dogovor nije postignut.

ECA je predložila FIBA-i da klubovi bez straha od suspenzije imaju slobodu da biraju u kojem natjecanju će igrati (u zavisnosti od toga da li su izborili učešće), integraciju FIBA u okvire Eurolige kroz novu strukturu upravljanja, te potpunu kontrolu FIBA-e u donošenju pravila igre, transfera, doping kontrole i sankcija.

Međutim, dvije strane nisu se mogle dogovoriti o broju klubova koji će sudjelovati u ECA natjecanjima (Euroliga i Eurokup), jer trenutno vodeća klupska organizacija želi 40, pa je FIBA odbila ukloniti sankcije koje bi mogle ugroziti Srbiji domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju (4-9. srpnja).

Euroliga je istaknula da će nastaviti sa naporima da kroz dijalog osigura napredak košarke i postigne konsenzus koji će donijeti slobodu izbora klubovima, bez straha od sankcija i kazni, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close