ragbi

Hercegovci uvjerljivi u Tešnju

Sport / Flash | 05. 05. 2015. u 09:48 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ragbi klubovi Herceg Mostar i Tomislav Tomislavgrad uvjerljivo su slavili u 3. kolu prvenstva BiH na gostovanju u Tešnju (46:21). Iako su otišli izranjavani ozljedama Hercegovci su pružili fenomenalnu partiju i došli do pobjede koja im je osigurala drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Ragbi klubovi Hercega i Tomislava sigurno su ušli u utakmicu - i polaganjem Škobića došli u vodstvo, što je i bio cilj, što prije "otvoriti" protivnika. Domaćini vrlo brzo poravnavaju rezultat tako što koriste pogreške u obrani Hercegovaca.
Rajič je uvećao vodstvo nakon što je izborio kazneno polagan. Do kraja poluvremena Hercegovci podižu vodstvo na 21:7 polaganjem Bene.

Treba naglasiti kako ragbijaši Herceg/Tomislava zbog brojnih izostanaka nisu imali zamjene i unatoč vidljivom umoru postižu polaganje preko Juriča. Umor čini svoje i nakon ogromnog pritiska domaćih ragbijaša obrana puca dva puta, prvi put u 50. a zatim i u 60. minuti postižu dva polaganja i vraćaju se u igru. Nakon čega se Hercegovci bude i kreću u konačni obračun.

Snažni skup se budi gura sve jače a time izbacuje liniju u prilike za postizanje poena što koriste Škobić, Rajič i Jurič i postavljaju konačnih 46 :21 .
Herceg i Tomislav su pokazali i više nego dobru igru s obzirom, premda nikako ne održavaju zajedničke treninge.

Kopirati
Drag cursor here to close