Član stolačke Iskre

Ivica Jurković među 25 najboljih igrača Slovenije u posljednjih 25 godina

Sport / Košarka | 31. 08. 2016. u 18:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod sponzorstvom jednog komercijalnog poduzeća u Sloveniji traje izbor najbolje petorke u okviru Top 25 košarkaških igrača povodom 25. godišnjice Košarkaškog saveza Slovenije.

Uz Rašu Nesteroviča, Marka Miliča, Sanija Bečirovića, Matjaža Smodiša i ostalih velikih imena, našlo se ime i Ivice Jurkovića.

Košarkaška karijera ovog talentiranog sportaša uzlaznom putanjom započela je u KK ''Iskra'' Stolac, a Ivica je samo jedan od mnogih talenata koje je KK ''Iskra'' Stolac dala.

Kasnije je igrao za Lokomotivu iz Mostara, a nakon što je započeo rat preselio se u Njemačku, gdje se nakon vrlo teškog životnog razdoblja privremeno prekida njegova igračka karijera. Na poziv direktora bivšeg mostarskog kluba dolazi u Rogašku i karijeru nastavlja igrajući za Donat Mg gdje je nakon 3 godine dobio slovensko državljanstvo, javljaju hrvatski mediji.

Poslije toga nastupao je za velika imena košarkaških klubova poput Union Olimpije, Türk Telekoma, PAOK-a, Olympiacosa, Lokomotive Rostov.

Za reprezentaciju Slovenije nastupao je od 1997 do 2003 godine na četiri Eurobasketa, u karijeri je ubilježio 61 nastup i 488 koševa. Visok je 205 cm, a košarkom se počeo baviti dosta kasno.

Nastupao je do svoje 36. godine. Svoj glas za Ivicu mi smo već dali da izbori mjesto u najboljoj petorci, a glasati možete na stranici košarkaškog saveza Slovenije.

Kopirati
Drag cursor here to close